Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν υπάρχουν ράντζα στο ΕΣΥ

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν υπάρχουν ράντζα στο ΕΣΥ

Πηγή Φωτογραφίας: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)//Κάνουμε πιο ανθρώπινες τις συνθήκες στα δημόσια νοσοκομεία

Κάνουμε πιο ανθρώπινες τις συνθήκες στα δημόσια νοσοκομεία

«Τα δημόσια νοσοκομεία δεν βγάζουν ράντζα, με μόνη εξαίρεση και για ειδικούς λόγους το Αττικό», τονίζει, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στον υγειονομικό χάρτη, ο υπουργός Υγείας επισημαίνει πως «ο υγειονομικός χάρτης  έχει να κάνει με μια σοβαρή συζήτηση. Θα χρειαστεί μεγάλη διαβούλευση μέχρι να μπορέσουμε να φτάσουμε στον υγειονομικό χάρτη. Έχω επισκεφθεί τα περισσότερα νησιά που έχει επισκεφθεί υπουργός Υγείας. Κανένας υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δεν επισκέφθηκε τόσα νησιά. Και πηγαίνω παντού γιατί θέλω να έχω ιδία γνώμη πριν πάρω αποφάσεις. Υπάρχουν οφθαλμοφανείς περιπτώσεις, όπου έχουμε ατυχή διαχείριση πόρων. Σήμερα, η απόσταση μεταξύ δύο πόλεων είναι πιο σύντομη. Για να φτιάξουμε υγειονομικό χάρτη, χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις. Όμως, θα κάνω αυτό που πρέπει, ανεξάρτητα από το όποιο πολιτικό κόστος. Δεν υπολογίζω το πολιτικό κόστος, αν πρόκειται να κάνω το ορθό, το σωστό».

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, «είναι ψευδής η εικόνα της διάλυσης του ΕΣΥ, όπως αυτή παρουσιάζεται από ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Για την κυρία στο Βόλο, το Π.Ι. λειτουργεί από Πέμπτη έως Παρασκευή. Το Σαββατοκύριακο λειτουργεί το ΚΥ. Τα Π.Ι. φτιάχτηκαν ως βοηθητικά ιατρεία του ΚΥ. Κι αυτό δεν το έφτιαξα εγώ. Αυτό ισχύει από τότε που άρχισαν να λειτουργούν τα Π.Ι. Τα Π. Ι. είναι 1500. Θα χρειαστούμε χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτές για να τα επανδρώσουμε και να λειτουργούν και τα Σαββατοκύριακα. Πουθενά στον κόσμο δεν λειτουργούν τα Π.Ι. και το Σαββατοκύριακο. Στην Κω, ειπώθηκε ότι ο κύριος εξετάστηκε από γυναικολόγο, και όχι από καρδιολόγο, επειδή ο κύριος είχε υποστεί έμφραγμα. Οι γιατροί αποφάσισαν να τον πάνε στη ΜΕΘ στην Κρήτη. Τώρα, ο κύριος, ο οποίος έχει ένα βαρύ ιστορικό εμφραγμάτων, είναι καλά στην ηλικία του.

Μιλώντας για την κτιριακή αναβάθμιση των νοσοκομείων, ο υπουργός Υγείας υπογραμμίζει πως «ανακαινίζουμε τα 90 από τα 105 νοσοκομεία του ΕΣΥ. Είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα κτιριακής αναβάθμισης του δημοσίου συστήματος υγείας. Κι όμως, δεν υπάρχει η αναμενόμενη προβολή του έργου μας. Ανακαινίζουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των νοσοκομείων. Μιλάμε για πλήρεις ανακαινίσεις. Θα έχουμε ένα νέο κτιριακό τοπίο.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος χτίζει αυτή τη στιγμή τα τρία από τα τέσσερα μεγαλύτερα νοσοκομεία. Το νοσοκομείο που χτίζεται στην Κομοτηνή είναι επιπέδου Memorial. Θα είναι ένα φανταστικό νοσοκομείο. Το παιδιατρικό νοσοκομείο που θα παραδοθεί το 2027 είναι αδιανόητο, είναι υπέροχο, καταπληκτικό. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσφέρει σπουδαίο έργο.

Σε σχέση με το ζήτημα για τα ράντζα στα νοσοκομεία, ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι σαφής, ισχυριζόμενος πως «το μόνο νοσοκομείο, το οποίο βγάζει ακόμα ράντζα, είναι το Αττικό. Τα υπόλοιπα νοσοκομεία δεν βγάζουν ράντζα. Και αυτό το κάνει το Αττικό, γιατί λόγω της καλής του φήμης συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολύ κόσμου. Πραγματικά, το Αττικό είναι ένα πολύ καλό νοσοκομείο. Και θέλω να προσθέσω πως το τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) θα φτάσει τα 5.000 τμ μέσα σε λίγους μήνες. Έτσι, οι συνθήκες στο θα είναι σαφώς πιο ανθρώπινες. Και αυτή η πρωτοβουλία εκ μέρους μας δείχνει πως το ΕΣΥ δεν καταρρέει όπως λένε ορισμένοι, αλλά ότι, απεναντίας, αναβαθμίζεται», ολοκλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments