Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Με τον Πολάκη πρόεδρο ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα μικρό τοξικό κόμμα

Άδωνις Γεωργιάδης: Με τον Πολάκη πρόεδρο ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα μικρό τοξικό κόμμα

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης: Με τον Πολάκη πρόεδρο ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα μικρό τοξικό κόμμα

Φέτος το καλοκαίρι το ΕΣΥ τα πήγε καλύτερα από πέρυσι

Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατραπεί σε ένα μικρό τοξικό κόμμα αν ο Παύλος Πολάκης αναδειχθεί πρόεδρός του, εξέφρασε προ ολίγου ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε και σε τρέχοντα ζητήματα υγείας.

Μιλώντας για τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων και τις εξελίξεις στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός Υγείας είπε: «Άκουσα την κ. Όλγα Γεροβασίλη να λέει ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο αθωότητας της κ. Αθηνάς Λινού. Έχει δίκιο. Πράγματι, παραβιάζεται το τεκμήριο αθωότητας της Λινού. Όμως, η Γεροβασίλη, στην περίπτωση της Νοβάρτις, δεν παραβίασε το δικό μου τεκμήριο αθωότητας; Η Γεροβασίλη ήταν συνεργός στην καταπάτηση του δικού μου τεκμηρίου αθωότητας. Πρόκειται για πολιτική υποκρισία, στην οποία έχουν μπλεχτεί τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Και ως προς τον Παύλο Πολάκη, τον Πολάκη δεν τον έδιωξε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πολάκης δεν έφυγε ποτέ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν και παραμένει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Την επόμενη κιόλας ημέρα της αποπομπής από την κοινοβουλευτική ομάδα, τον «έγλυφε» όλος ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν ο Πολάκης γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν θα είναι βέβαια ζημιά για τη Νέα Δημοκρατία. Είναι τοξικός. Ο τοξικός λόγος του Πολάκη θα φέρει έναν μικρό τοξικό ΣΥΡΙΖΑ».

Κληθείς να τοποθετηθεί για θέματα του υπουργείου του και συγκεκριμένα, για τις ελλείψεις σε περιφερειακά νοσοκομεία, ο Ά. Γεωργιάδης τόνισε πως «χθες υπεγράφη η νέα ΚΥΑ για τις άγονες περιοχές. Θα κάνουμε προκηρύξεις με τα νέα κίνητρα. Εκτιμώ πως θα υπάρχει μεγαλύτερη ανταπόκριση. Το έλλειμμα ανθρώπινου δυναμικού είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στα συστήματα υγείας στον δυτικό κόσμο. Παίρνουμε μέτρα και πρωτοβουλίες, που στοχεύουν να κάνουν πιο ελκυστική τη θέση του γιατρού στο δημόσιο σύστημα υγείας. Οι νέοι γιατροί στις άγονες περιοχές θα παίρνουν επιπλέον 3.600 ευρώ, οι κρίσιμες ειδικότητες θα παίρνουν 7.200 ευρώ επιπλέον και τους δίνουμε δωρεάν κατοικία. Ωστόσο, πρέπει να πω ότι φέτος το καλοκαίρι το ΕΣΥ πήγε καλύτερα από πέρυσι. Είναι απολύτως ψευδής η εικόνα ότι το ΕΣΥ καταρρέει.

Το ΕΣΥ είναι καλύτερο από άλλα δημόσια συστήματα υγείας. Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, γίνονται πιο γρήγορα οι χειρουργικές επεμβάσεις. Ας πάψουμε επιτέλους να πυροβολούμε το ΕΣΥ. Στη Γαλλία, ο χρόνος αναμονής φτάνει ακόμη και τις είκοσι δύο ώρες. Ο χρόνος αναμονής είναι πολύ μικρότερος στην Ελλάδα. Επίσης, δεν βγάζουμε ράντζα στην Ελλάδα. Μόνο το Αττικό βγάζει ακόμη ράντζα, γιατί έχει πολύ καλή φήμη και γιατί γίνονται κτιριακές εργασίες στο νοσοκομείο.

Το μεγαλύτερο έλλειμμα το αντιμετωπίζουμε στην ειδικότητα του παθολόγου. Βάζουμε και ένα πρόσθετο ισχυρό, οικονομικό κίνητρο στους παθολόγους. Ελλείψεις αντιμετωπίζουμε κυρίως ακόμη σε ακτινολόγους και παιδιάτρους.

Μιλώντας για τις νέες τιμές σε φάρμακα, ο υπουργός είπε πως «εύκολες επιλογές δεν υπήρχαν. Αν αποσυρθούν τα φάρμακα, οι ασφαλισμένοι θα πληρώσουν περισσότερα από ένα – δύο ευρώ. Δεν θέλαμε να φύγουν αυτά τα φάρμακα από την αγορά. Η απόφαση που λάβαμε ήταν δύσκολη, αλλά ήταν μια απόφαση σωστή, γιατί με αυτόν τον τρόπο επιλύσαμε το ζήτημα της έλλειψης σε φθηνά φάρμακα και γιατί εξοικονομήσαμε οικονομικά οφέλη».

Σε σχέση, τέλος, με την επικείμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση. Είμαστε σε μια δύσκολη καμπή. Οι δυνατότητες μας δεν είναι άπειρες, αλλά πεπερασμένες. Είμαι βέβαιος ότι θα γίνει ό,τι πρέπει μέσα στα δεδομένα πλαίσια των δυνατοτήτων μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments