Πολιτική

Αλληλοσπαραγμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν παραδίδει την έδρα η Λινού

Αλληλοσπαραγμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν παραδίδει την έδρα η Λινού

Πηγή Φωτογραφίας: [371280] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν οι εσωκομματικές εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν έχουν τέλος οι κλυδωνισμοί στον ΣΥΡΙΖΑ, με την κοινοβουλευτική του ομάδα να αριθμεί πλέον 34 βουλευτές, μετά τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού. Ο Στέφανος Κασσελάκης της ζήτησε να παραδώσει την έδρα της μετά τις καταγγελίες για τα οικονομικά στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis, του οποίου είναι επικεφαλής, κάτι που εκείνη δεν έκανε, αφήνοντας μάλιστα αιχμές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε «πολακικό κόμμα».

Η διαγραφή της Αθηνάς Λινού ερμηνεύεται ως μια προσπάθεια κατευνασμού του Παύλου Πολάκη και μια κίνηση που μπορεί να φέρει επαναπροσέγγιση των δύο αντρών.

Είχε προηγηθεί η αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππά, στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με ισχνή πλειοψηφία. Η Κεντρική Επιτροπή σε 10 μέρες, θα αναμένεται να αποφασίσει για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της την Τετάρτη (28/8) κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να πάρει ο ίδιος την ευθύνη και να γίνουν εκλογές ηγεσίας από την βάση.

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη άφησε σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό και ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος αμφισβήτησε την ενότητα και τη συλλογικότητα του κόμματος, απόφαση που χαρακτήρισε λάθος και άφησε να εννοηθεί ότι έχει ανοίξει θέμα ηγεσίας, λέγοντας ότι «έχω ανοίξει ξεκάθαρα θέμα πολιτικής της ηγεσίας».

Ανακουφισμένη δήλωσε πως αισθάνεται η Αθήνα Λινού μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να τη διαγράψει, ενώ στην πρώτη δημόσια αντίδρασή της τονίζει ακόμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε «πολακικό» κόμμα.

«Έδωσα αρκετό περιθώριο στον κ. Κασσελάκη να αποφασίσει σε τι είδους κόμμα θέλει να ηγηθεί, και αποφάσισε ότι το κόμμα που ηγείται θα μετατραπεί σε “πολακικό”», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε ανάρτηση που έκανε στα social media.

«Από την πλευρά μου συνεχίζω να πιστεύω ότι ένα ευρύτερο δημοκρατικό αριστερό κίνημα είναι εφικτό και θα συνεχίσω να δουλεύω γι’ αυτό», πρόσθεσε για τη στάση που επιλέγει να κρατήσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments