Πολιτική

Παρεμβάσεις για τη νέα σχολική χρονιά, μετακινήσεις και ασφάλεια

Παρεμβάσεις για τη νέα σχολική χρονιά, μετακινήσεις και ασφάλεια

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Η καθημερινότητα στο προσκήνιο.

Σε μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την καθημερινότητα του πολίτη εστιάζει τις δυνάμεις της η κυβέρνηση, ξεδιπλώνοντας το πρόγραμμά της με ορίζοντα τριετίας. Το πολιτικό αυτό στίγμα έδωσε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, καλώντας τους υπουργούς να πατήσουν γκάζι για να υλοποιήσουν εντός χρονοδιαγραμμάτων τις μεταρρυθμίσεις του χαρτοφυλακίου τους.

Στο κρίσιμο μέτωπο της ακρίβειας επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις – όπως είπε- που καλλιεργεί η αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί, ενώ για δεύτερο συνεχόμενο μήνα οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων έπεσαν κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. «Αντιστεκόμαστε, τα πράγματα σταδιακά θα πηγαίνουν καλύτερα, η μάχη συνεχίζεται» είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ανάπτυξης παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο στοιχεία μεταξύ των οποίων τον πληθωρισμό τροφίμων και συγκεκριμένα: Ιούλιος 2023 στο 13%, το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου στο 8,9%, ενώ φέτος τον Ιούλιο στο 1,2%.

Προετοιμασία για τη νέα σχολική περίοδο

Ξεκίνησε χθες η εφαρμογή του μέτρου για το «σχολικό καλάθι» και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί στο e-katanalotis από τις υπόχρεες επιχειρήσεις προκύπτει μεσοσταθμική μείωση του κόστους για το νοικοκυριό μεγαλύτερης του 5%. Στο μέτωπο με τα σχολικά είδη αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός χαιρετίζοντας το γεγονός ότι πολλές αλυσίδες έχουν ξεκινήσει ήδη τις προσφορές ενισχύοντας τον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, σήμερα αναμένεται να γίνει ευρεία σύσκεψη το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά, ενώ στις 27 Αυγούστου δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για το διορισμό των 6.211 εκπαιδευτικών σε κενές οργανικές θέσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και Γενικής Εκπαίδευσης.

Στα 2,5 ευρώ τα διόδια της Αττικής Οδού

Τη μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού από τα 2,8 στα 2,5 ευρώ από τις 6 Οκτωβρίου και για τουλάχιστον 5 χρόνια προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, καθώς με πράξη υπουργικού συμβουλίου η κυβέρνηση εξουσιοδότησε τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών να υπογράψουν τη νέα 25ετή σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού τίμημα 3,27 δισ. ευρώ. Η σύμβαση θα πρέπει να κυρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου από τη βουλή, καθώς το έργο ήδη έχει εγκριθεί από το ελεγκτικό συνέδριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments