Στέλιος Πέτσας: Όποιος επιλέγει τον Πολάκη, αντί της Λινού, οδηγείται σε συρρίκνωση και διάλυση
Πηγή Φωτογραφίας: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI//Στέλιος Πέτσας: Όποιος επιλέγει τον Πολάκη, αντί της Λινού, οδηγείται σε συρρίκνωση και διάλυση
Tην διαρκή εγρήγορση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας υπογράμμισε προ ολίγου ο κ. Στέλιος Πέτσας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο MEGA.
Πιο συγκεκριμένα, τοποθετούμενος, αρχικά, σχετικά με τις εξελίξεις στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής επισήμανε χαρακτηριστικά πως «όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, όποιος επιλέγει τον κ. Πολάκη αντί της κ. Λινού οδηγείται μαθηματικά σε συρρίκνωση και σε διάλυση».
Μιλώντας για το θέμα της ακρίβειας, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε πως «υπάρχει η πραγματικότητα και υπάρχουν και οι μύθοι. Η πραγματικότητα είναι ότι, τα τελευταία δυόμισι χρόνια, ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί κατά περίπου 14%. Αυτό σημαίνει ότι είναι αδιάφορη η κυβέρνηση ή ότι είναι αδιάφορες 27 άλλες κυβερνήσεις, όταν ο μέσος όρος του πληθωρισμού στην Ευρώπη είναι στο 16,8%, δηλαδή υψηλότερος από ό,τι στην Ελλάδα; ‘Όχι. Είχαμε ένα πρόβλημα που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε. Και αυτό το πρόβλημα δεν αντιμετωπιζόταν σε μια βραδιά. Για αυτό εδώ και δυόμισι χρόνια, γίνεται μια μάχη, η οποία συνδέεται πότε με την προσπάθεια να αυξήσουμε τα εισοδήματα, με αύξηση του κατώτατου και του μέσου μισθού και μείωση φόρων και εισφορών, και πότε με την τιθάσευση του πληθωρισμού, με την επιβολή προστίμων για φαινόμενα αισχροκέρδειας και με χιλιάδες ελέγχους».
Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ως προς την ακρίβεια, ο κ. Πέτσας πρόσθεσε πως «ένα δεύτερο στοιχείο για την ακρίβεια είναι ότι πράγματι, το πρόβλημα της στέγης είναι ένα κομβικό ζήτημα, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει οξυνθεί. Πώς αντιμετωπίζεται αυτό το πρόβλημα; Αντιμετωπίζεται με ευχολόγια; Όχι. Η κυβέρνηση έχει ξεδιπλώσει τους τελευταίους δώδεκα μήνες μια σειρά από πρωτοβουλίες. Και νομίζω πως είμαστε κοντά στο να ακούσουμε και άλλα πράγματα για το ζήτημα της στέγης στη ΔΕΘ. Η κοινωνική αντιπαροχή είναι κάτι που δεν υπήρχε στην Ελλάδα. Είναι μια μορφή social housing που υπάρχει στην υπόλοιπη Ευρώπη, δεν υπήρχε στην Ελλάδα και τώρα ξεδιπλώνεται. Υπάρχει το πρόγραμμα «Σπίτι μου», χάρη στο οποίο βρίσκουν σπίτι χιλιάδες νέα ζευγάρια, ούτε αυτό υπήρχε στην Ελλάδα, τώρα ξεδιπλώνεται και αυτό. Τα κλειστά σπίτια είναι ένα ευρύτερο θέμα. Είναι φυσικά τα κίνητρα και τα αντικίνητρα, είτε μιλάμε για τον ΕΝΦΙΑ, είτε μιλάμε για τη φορολόγηση. Εγώ θα εστίαζα όμως περισσότερο στην αύξηση της προσφοράς. Υπάρχουν χιλιάδες σπίτια, τα οποία, λόγω της δημοσιονομικής κρίσης της περασμένης δεκαετίας, παραμένουν στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών ή σε fund που έχουν πάρει κάποια από αυτά. Θα πρέπει με κάποιο τρόπο να μπορέσουν γρήγορα και αυτά να απελευθερωθούν και να περάσουν στην προσφορά για να πέσουν οι τιμές. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, απαιτείται συνδυασμός παρεμβάσεων», ολοκλήρωσε ο κύριος Στέλιος Πέτσας.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας