Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Αρχές Σεπτεμβρίου ξεκινά η λειτουργία του “ελληνικού FBI” – “Δεν υπάρχουν άβατα στην Κρήτη”

Χρυσοχοΐδης: Αρχές Σεπτεμβρίου ξεκινά η λειτουργία του “ελληνικού FBI” – “Δεν υπάρχουν άβατα στην Κρήτη”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Χρυσοχοΐδης: Αρχές Σεπτεμβρίου ξεκινά η λειτουργία του "ελληνικού FBI" - "Δεν υπάρχουν άβατα στην Κρήτη"

Σε ό,τι αφορά την Ελληνική Αστυνομία, είπε ότι όπου υπάρχουν ανάγκες καλύπτονται είτε με μεταθέσεις είτε με προσωρινές μετακινήσεις

Για τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας αλλά και για την ενδοοικογενειακή βία μίλησε από την Κρήτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Ειδικότερα, ο κ. Χρυσοχοίδης είχε συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στο Αστυνομικό Μέγαρο νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε πως από τις αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η λειτουργία του Ελληνικού FBI (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος), με έδρα την Αθήνα, που θα ασχολείται με το «βαρύ» και οργανωμένο έγκλημα και θα έχει πανελλαδική εμβέλεια, και σε αυτή τη Διεύθυνση θα υπαχθεί το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στην Κρήτη, λειτουργώντας ουσιαστικά ως παράρτημα της Κεντρικής Υπηρεσίας (άλλο ένα παράρτημα θα υπάρχει στη Θεσσαλονίκη).

Ξεχωριστή συνάντηση πραγματοποίησε εξάλλου ο υπουργός με τους διοικητές του Τμήματος Τροχαίας και Τμήματος ΒΟΑΚ Κρήτης, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο πως η κάθοδός του στην Κρήτη και η σύσκεψη την οποία πραγματοποίησε με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και ιδιαίτερα τους διοικητές της Τροχαίας έχουν ιδιαίτερη σημασία για το υπουργείο – και την κυβέρνηση – που επιθυμεί να δοθεί μια λύση για τη μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων και την οδική ασφάλεια στο νησί.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως η δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος αποτελεί για την κυβέρνηση υψηλή προτεραιότητα, τονίζοντας πως οι υπηρεσίες της Κρήτης κάνουν εξαιρετική δουλειά.

Χρυσυχοίδης για ενδοικογενειακή βία

Σε ό,τι αφορά την ενδοοικογενειακή βία, είπε πως καταγράφηκαν 608 περιστατικά τελευταία στο νησί, έγιναν 738 συλλήψεις, ενώ σημειώθηκαν και 408 περιστατικά ψυχολογικής βίας. Όπως έκανε γνωστό, και στην Κρήτη γίνεται συχνά χρήση των punic button, ενώ τελευταία έχουν δοθεί 60 καινούργια, όπως είπε. Αναφορικά δε με τη βία ανηλίκων, ένα πρόβλημα που ταλανίζει μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, είπε πως έχουν γίνει χιλιάδες έλεγχοι το τελευταίο 8μηνο.

Μιλώντας για τα τροχαία που σημειώνονται στο νησί και τη συχνότητά τους, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε πως η κυβέρνηση θα ανακοινώσει νέα μέτρα οδικής ασφάλειας για τον ΒΟΑΚ μέσω του αρμόδιου υπουργού (Μεταφορών και Συγκοινωνιών Χρήστου Σταϊκούρα). «Θα ενισχύσουμε με κάμερες τον ΒΟΑΚ και έχω αναλάβει προσωπικά να είναι σύγχρονες», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι μέσω του κ. Σταϊκούρα θα υπάρξουν κάποιες τεχνικές παρεμβάσεις στον Βόρειο Οδικό Άξονα του νησιού.

Σε ό,τι αφορά την Ελληνική Αστυνομία, είπε ότι όπου υπάρχουν ανάγκες καλύπτονται είτε με μεταθέσεις είτε με προσωρινές μετακινήσεις και ότι θα δοθεί λύση στις υπηρεσίες, ωστόσο όπως πρόσθεσε η Κρήτη έχει επαρκή δύναμη.

Ερωτηθείς για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του Ελληνοκαναδού και τη σύλληψη των δραστών, αρκέστηκε να πει ότι η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για τις έρευνες της Αστυνομίας, τονίζοντας για άλλη μια φορά πως «δεν υπάρχουν άβατα στην Κρήτη» και προσθέτοντας ότι «όσοι ονειρεύονται άβατα να τα ξεχάσουν».

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη κάθοδος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο νησί κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments