TRAVEL ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ιμπιζα είναι με διαφορά η χειρότερη: Όριο στο αλκοόλ για τους επιβάτες ζητά ο επικεφαλής της Ryanair

Η Ιμπιζα είναι με διαφορά η χειρότερη: Όριο στο αλκοόλ για τους επιβάτες ζητά ο επικεφαλής της Ryanair

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Η Ιμπιζα είναι με διαφορά η χειρότερη: Όριο στο αλκοόλ για τους επιβάτες ζητά ο επικεφαλής της Ryanair

Να μπει όριο στην ποσότητα αλκοόλ που μπορούν να καταναλώσουν οι επιβάτες στα μπαρ του αεροδρομίου πρότεινε ο επικεφαλής της Ryanair

Να μπει όριο στην ποσότητα αλκοόλ που μπορούν να καταναλώσουν οι επιβάτες στα μπαρ του αεροδρομίου πρότεινε ο επικεφαλής της Ryanair, επικαλούμενος την αύξηση των περιστατικών βίας και αναστάτωσης εν πτήσει. Ο Michael O’ Leary πιστεύει πως όσοι πρόκειται να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο θα πρέπει να έχουν περιορισμό στα δύο ποτά εντός αεροδρομίου.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι μέλη του πληρώματος και επιβάτες έρχονται αντιμέτωποι με διάφορα περιστατικά με μεθυσμένους επιβάτες σε εβδομαδιαία βάση και μάλιστα γίνονται όλο και πιο συχνοί οι καβγάδες εν πτήσει. «Δεν θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο να αποζητά ποτό. Ωστόσο, δεν τους επιτρέπουμε να οδηγούν μεθυσμένοι κι όμως τους αφήνουμε να μπουν σε ένα αεροσκάφος στα 33.000 πόδια», δήλωσε ο O’ Leary μιλώντας στην Daily Telegraph.

Σημείωσε επίσης ότι οι καθυστερήσεις των πτήσεων, που συμβαίνουν πλέον συχνά στα διεθνή αεροδρόμια, εντείνουν το πρόβλημα, καθώς παρατείνουν τον χρόνο του ποτού. «Παλαιότερα, όσοι έπιναν πολύ κάποια στιγμή έπεφταν ή τους έπαιρνε ο ύπνος. Τώρα, όμως, αυτοί οι επιβάτες έχουν και τάμπλετ και βιάζονται», γεγονός που κλιμακώνει τις επιθετικές συμπεριφορές, δήλωσε.

Ο O’ Leary μίλησε και για τη δυσκολία διαχείρισης τέτοιων επιβατών. Είπε μάλιστα ότι η Ryanair επέτρεπε παλιότερα στους επιβάτες να φέρνουν μπουκαλάκια νερού στο αεροσκάφος, όπου ορισμένοι έβαζαν μόνο βότκα, με αποτέλεσμα η αεροπορική να τα απαγορεύσει τελικά.

Ενας Βρετανός καταδικάστηκε πρόσφατα για σεξουαλική παρενόχληση σε αεροσυνοδό της Ryanair σε πτήση που έγινε από το Νιουκάστλ στη Μαγιόρκα το 2023. Το πρόβλημα όμως υπάρχει σε όλες τις αεροπορικές και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Για τη Ryanair, το πρόβλημα είναι πολύ έντονο στη διασύνδεση μεταξύ Ιρλανδίας και Γερμανίας, καθώς και από και προς καλοκαιρινές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών νησιών, με προορισμό περιφερειακά αεροδρόμια, όπως Λίβερπουλ, Γλασκώβη, Μάντσεστερ και Εδιμβούργο.Στις πτήσεις αυτές, η Ryanair υποστηρίζει ότι εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα για να μην υπάρχει αλκοόλ στην πτήση. «Η Ίμπιζα είναι με διαφορά ο χειρότερος προορισμός» σε ό,τι αφορά τη χρήση του αλκοόλ, δήλωσε ο O’ Leary.

Ωστόσο, τα αεροδρόμια δεν θέλουν τέτοιους περιορισμούς, είπε ο ίδιος, καθώς επιμένουν ότι αρνούνται να εξυπηρετήσουν επιβάτες που είναι πολύ μεθυσμένοι. Μάλιστα, υποστήριξε ότι οι πιθανοί ταραξίες είναι συχνά υπεράνω υποψίας και δεν έχουν συγκεκριμένο προφίλ, ώστε να είναι προετοιμασμένο το πλήρωμα.

Σημειώνεται ότι σε άλλη συνέντευξη που παραχώρησε αυτή την εβδομάδα, ο O’ Leary προέβλεψε ότι οι τιμές των εισιτηρίων θα πέσουν κατά 5% όσο πλησιάζει ο χειμώνας, μετά από άνοδο περίπου 20% την τελευταία διετία. Συμπλήρωσε όμως ότι μόνο μετά το 2025 θα επανέλθουν οι τιμές στα επίπεδα του 2023.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments