Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Πλήρης αναγέννηση του Νοσοκομείου Λήμνου

Άδωνις Γεωργιάδης: Πλήρης αναγέννηση του Νοσοκομείου Λήμνου

Πηγή Φωτογραφίας: [365849] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

91.8% των οργανικών του θέσεων είναι καλυμμένες.

Την πλήρη αναγέννηση του νοσοκομείου Λήμνου είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει, σήμερα, από κοντά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως τονίζει ο υπουργός Υγείας, «το νοσοκομείο Λήμνου ήταν έως το 2019 διαλυμένο, χωρίς καν διοίκηση για δύο χρόνια, αλλά το αποσυνδέσαμε από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης και ξεκινήσαμε ένα μεγάλο πρόγραμμα ανάταξής του. Σήμερα υπηρετεί σε αυτό το 91,8% των οργανικών του θέσεων. Προσλάβαμε ογκολόγο που δεν είχε και πλέον οι ογκολογικοί ασθενείς της Λήμνου μένουν στο νησί αντί να ταξιδεύουν για να λάβουν τις θεραπείες τους».

Επίσης, «ανακαινίσαμε, αξιοποιώντας μία ιδιωτική δωρεά, την μονάδα Τεχνητού Νεφρού με ολοκαίνουργια μηχανήματα και 3 επιπλέον κρεβάτια. Λειτουργήσαμε την Μαιευτική Κλινική που δεν λειτουργούσε και τώρα οι γέννες γίνονται στο νησί. Ανακαινίσαμε το Μικροβιολογικό εργαστήριο και την ψυχιατρική, αλλά και την παιδιατρική κλινική».

Για να επιτευχθούν όλα αυτά, «αυξήσαμε τον ετήσιο προϋπολογισμό του κατά +60% και σήμερα συμφωνήσαμε να επαναπροκηρύξουμε με τα νέα κίνητρα τις μονήρεις ειδικότητες που έχει ώστε να έχουμε τουλάχιστον δυο σε κάθε κρίσιμη ειδικότητα».

Επιπλέον, υπογραμμίζει ο υπουργός Υγείας, «βρήκα μια ομάδα Διοικήσεως και προσωπικού αγαπημένη και δεμένη, ιατρούς και νοσηλευτές που μου ζήτησαν να κρατήσω την Διοίκηση με την οποία δήλωσαν άπαντες ευχαριστημένοι. Επί της ουσίας στην Λήμνο έχουμε ένα καλό Νοσοκομείο και το μόνον που ζήτησα από την κα Δήμαρχο είναι ο Δήμος να εξαντλήσει τις δυνατότητές του για να βοηθήσει στο ζήτημα της οικίας των ιατρών».

Ακόμη, ο Άδωνις Γεωργιάδης ευχαριστεί θερμά την κ. Πρόεδρο της ΕΙΝΆΠ και μέλος της ΟΕΝΓΕ κ. Παγώνη, «η οποία λόγω καταγωγής ήταν παρούσα στην συνάντηση και συνέβαλε και αυτή στην ορθή μας ενημέρωση για τα πραγματικά προβλήματα του νοσοκομείου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments