Πολιτική

Κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της καθημερινότητας

Κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της καθημερινότητας

Πηγή Φωτογραφίας: [368366] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Παιδεία, μεταφορές, υγεία και ασφάλεια.

Οι 11 αλλαγές στα σχολεία που ανακοινώθηκαν χθες, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Παιδείας στο Μέγαρο Μαξίμου, πιστοποιούν τη βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση στα ζητήματα της καθημερινότητας, τα οποία κυριαρχούν στην ατζέντα που διαμορφώνει.

Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη αυτή την εβδομάδα, αλλά και την επόμενη μέχρι την άνοδό του στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση περιλαμβάνει πρωτοβουλίες που απαντούν, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, στα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Παιδεία, μεταφορές, υγεία και ασφάλεια είναι τα πεδία που θέλουν να αναδείξουν από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στην οικονομία και τη στήριξη των ευάλωτων αναμένεται να δώσει ιδιαίτερο βάρος στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

Όπως επισημαίνει η iefimerida, τα όσα συμβαίνουν στην αντιπολίτευση και η πολιτική απομόνωση που της επιφυλάσσει το Μέγαρο Μαξίμου δεν συνεπάγονται αυτόματα κέρδη, όπως τονίζουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη. Οι εκλογές αργούν και αυτό το διάστημα θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί πρωτίστως η κυβέρνηση για να προχωρήσει στην υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων, στη βάση των οποίων εκλέχθηκε. Στο πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται μετά το καλοκαίρι το κυβερνών κόμμα θέλει να κεφαλαιοποιήσει την εικόνα της μόνης δύναμης που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα στη χώρα, έχοντας συγκεκριμένο πρόγραμμα προς υλοποίηση και ασχολούμενη με τα ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν τη χώρα.

«Είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε και το κύρος της πολιτικής και γι’ αυτό ο μόνος δρόμος που ξέρουμε δεν είναι άλλος από την ένταση της δουλειάς μας. Να απαντάμε με χειροπιαστό έργο στα συνθήματα», όπως τόνισε κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου της Τετάρτης ο κ. Μητσοτάκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments