Πολιτική

Νέα τρικυμία στον ΣΥΡΙΖΑ – Ευθεία αμφισβήτηση Κασσελάκη

Νέα τρικυμία στον ΣΥΡΙΖΑ – Ευθεία αμφισβήτηση Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [371280] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχεται ισχυρές πιέσεις να απευθυνθεί στη βάση του κόμματος.

Η πρόταση της Όλγας Γεροβασίλη για μια νέα εκλογική αναμέτρηση ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την αντίδραση των 87 στις επανειλημμένες δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος έχει υπονοήσει την ανάγκη για μια νέα εκλογική διαδικασία.

«Ο πρόεδρος διαθέτει μεγάλη πλειοψηφία στη βάση. Μόνο αυτή η πλειοψηφία έχει σημασία. Αν η ομάδα των «87» ή οποιοσδήποτε άλλος το επιθυμεί, ας τον καλέσουν στην κεντρική επιτροπή», δήλωσαν πηγές από την Κουμουνδούρου, το βράδυ της επεισοδιακής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας την περασμένη Τρίτη.

Η Όλγα Γεροβασίλη, λοιπόν, έδειξε ότι δεν διστάζει να αντιμετωπίσει την πρόκληση μιας εκλογικής αναμέτρησης, δηλώνοντας σε συνέντευξή της: «Πρέπει ο ίδιος να απευθυνθεί στα μέλη του κόμματος, θα είναι απελευθερωτικό για εκείνον να μιλήσει στους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ενισχυθεί και να ανακοπεί η καθοδική του πορεία». Πρόσθεσε επίσης: «Προφανώς πρέπει να γίνουν εκλογές ξανά».

Επιπλέον, διαφώνησε με την άποψη ότι «ο πρόεδρος ζητάει να προκληθεί». Αντίθετα, τόνισε ότι «πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να κάνει μια γενναία κίνηση», επισημαίνοντας ότι «βρισκόμαστε σε καθοδικό σπιράλ και ο πρόεδρος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη».

Στην πραγματικότητα, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει λόγο να προχωρήσει σε εκλογές, εκτός αν στο συνέδριο διαπιστώσει ότι έχει χάσει τη στήριξη του κομματικού ακροατηρίου και αντιμετωπίζει μια οργανωμένη ομάδα που, αν και δεν έχει την πλειοψηφία, μπορεί να τον αποδυναμώσει.

Ωστόσο, οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο και ότι κατά τη διάρκεια της κορυφαίας διαδικασίας του κόμματος, ο πρόεδρος θα επαναβεβαιώσει τη θέση του χωρίς την ανάγκη εκλογών.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του γνωρίζουν ότι σε μια νέα εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι θα ήταν πολύ λιγότεροι, ενώ θα υπήρχε σημαντική κινητοποίηση από στελέχη που αντιτίθενται στον Στέφανο Κασσελάκη. Άλλωστε, με τις ψήφους τους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταφέρει να εκλεγεί και να νικήσει την Έφη Αχτσιόγλου στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία.

Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι οι “87” θα κινηθούν προς το συνέδριο με βάση αυτό το αφήγημα, επιδιώκοντας να αποδείξουν δύο πράγματα. Πρώτον, ότι διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με την κοινωνία και τον ΣΥΡΙΖΑ, και δεύτερον, ότι ο πρόεδρος του κόμματος περιορίζεται σε λόγια, καθώς δεν επιθυμεί να έρθει σε αντιπαράθεση μαζί τους.

Μέχρι τότε, θα πρέπει να αποφασίσουν ποιος θα είναι ο υποψήφιος απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος είναι γνωστός για τους αιφνιδιασμούς του. Μέχρι στιγμής, ο Νικόλας Φαραντούρης φαίνεται να εξετάζει την υποψηφιότητά του, ενώ κάποιοι θεωρούν ότι και ο Σωκράτης Φάμελλος είναι κοντά σε αυτό το σενάριο. Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο και η Όλγα Γεροβασίλη.

Παράλληλα, στην Κεντρική Επιτροπή, ο Στέφανος Κασσελάκης, με τον Νίκο Παππά στο πλευρό του, αναμένεται να επιδείξει τις δυνάμεις του απέναντι στους διαφωνούντες.

Ο Νικόλας Φαραντούρης υποστήριξε την ιδέα των εκλογών, λέγοντας ότι οι κάλπες μπορούν να εκτονώσουν την κατάσταση. Αντίθετα, ο βουλευτής Πέτρος Παππάς, μέλος της ομάδας Κασσελάκη, δήλωσε ότι «είναι γελοίο κάποιοι να επιθυμούν εκλογές μέχρι να χάσει ο Κασσελάκης». Πρόσθεσε ότι δεν κατανοεί τη λογική πίσω από την παραίνεση της κυρίας Γεροβασίλη και αναρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιος “Μεσσίας” ή σχέδιο που θα εκτοξεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο 35%. «Όποιος επιθυμεί, μπορεί να προτείνει πρόταση μομφής στην ΚΕ. Ιδού η Ρόδος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, έχει ξεκινήσει και η αντιπαράθεση σχετικά με την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στο κόμμα. Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασσιμάτη, τόνισε ότι «θα πρέπει να επιστρέψει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας ότι «φταίει η σύμβουλος του Γεωργιάδη που τον χλεύαζε», ενώ επέκρινε την Αθηνά Λινού για τα δάκρυά της.

Αντίθετη άποψη έχει ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν λόγοι για να επιστρέψει ο Πολάκης στην Κ.Ο.». Συνέχισε λέγοντας ότι «ακόμη κι αν τον ειρωνευόταν, δεν μιλάς έτσι σε μία εργαζόμενη γυναίκα».

Εν τω μεταξύ, ο Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξή του χθες ανέφερε ότι «έχουμε μία νέα κρίση, η οποία προήλθε από την αμφισβήτηση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τον πρόεδρο του κόμματος, και αυτή η αμφισβήτηση δεν στηρίχθηκε σε καμία δικαιολογία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments