Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Φουλάρουν οι υποψήφιοι ενόψει της κάλπης του Οκτωβρίου

ΠΑΣΟΚ: Φουλάρουν οι υποψήφιοι ενόψει της κάλπης του Οκτωβρίου

Πηγή Φωτογραφίας: [371090] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο Ανδρουλάκης συνεχίζει να είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για την προεδρία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου και Χάρης Δούκας είναι οι τέσσερις υποψήφιοι που θα ανταγωνιστούν για την είσοδό τους στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με στόχο την προεδρία της Χαριλάου Τρικούπη.

Από την άλλη πλευρά, οι Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Γιάννης Κανελλάκης εμφανίζονται με χαμηλότερα ποσοστά, τα οποία, ωστόσο, εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον δεύτερο γύρο, ανάλογα με την κατεύθυνση που θα επιλέξουν να δώσουν τη στήριξή τους, εφόσον επιβεβαιωθούν τα δημοσκοπικά ευρήματα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχοντας την προεδρία τα τελευταία 2,5 χρόνια, προσπαθεί να αναδείξει τις επιτυχίες του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ενώ ταυτόχρονα επιτίθεται -χωρίς να αναφέρει ονόματα- στους εσωκομματικούς του αντιπάλους.

«Το ΠΑΣΟΚ σε δυόμισι χρόνια πέτυχε όσα δεν είχε καταφέρει τα προηγούμενα δέκα. Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να τα υποτιμήσουν για να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους», δήλωσε πρόσφατα.

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται, τόνισε ότι «δεν υπάρχουν μάγοι» στην πολιτική, αναφέροντας τον Στέφανο Κασσελάκη, με αναφορές που προφανώς στοχεύουν τον Χάρη Δούκα.

«Γιατί πέρυσι τέτοια εποχή, στον ΣΥΡΙΖΑ, είχαν βγει μάγοι που υποσχέθηκαν ότι θα τους έκαναν ξανά κυβέρνηση και τελικά κατέληξαν στο 15%, με όλα τα μέσα ενημέρωσης να τους προβάλλουν συνεχώς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Παύλος Γερουλάνος προσπαθεί να προσεγγίσει την κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με ήπια ρητορική και ύφος, ενώ ταυτόχρονα θέτει ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του κομματικού μηχανισμού.

Παρουσίασε το δικό του σχέδιο για τη χώρα, με τίτλο “Αναγέννηση”, επιδιώκοντας να αναδείξει ηγετικά χαρακτηριστικά και οργανωτική ικανότητα.

«Έχω ένα σχέδιο για τη χώρα, το οποίο κατέθεσα πριν από 7 χρόνια», δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος σε σχόλιο του στα «Παραπολιτικά», αναφερόμενος στην έλλειψη προγραμματικών θέσεων από τους υποψήφιους προέδρους του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτοί που το λένε είναι ανενημέρωτοι και αυτό με θυμώνει, διότι δημιουργεί την εντύπωση ότι όλοι είναι ίδιοι», τόνισε.

«Το σχέδιο ονομάζεται Αναγέννηση και το επικαιροποίησα πριν από 3 χρόνια. Αφορά τις διοικητικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα για να προχωρήσει. Αυτή η ισοπέδωση της πολιτικής είναι που κάνει τον κόσμο να πιστεύει ότι δεν υπάρχουν διαφορές. Έχω καταθέσει ένα σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει ριζοσπαστικές αλλαγές που απαιτεί η κοινωνία», κατέληξε.

Η Άννα Διαμαντοπούλου αναδεικνύει την εκτενή κυβερνητική της εμπειρία, έχοντας διατελέσει υπουργός και μέλος κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, καθώς και σε θέσεις στον ευρωπαϊκό μηχανισμό.

Αποτελεί την πιο μεταρρυθμιστική υποψηφιότητα για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με το πιο πλούσιο βιογραφικό. Υποστηρίζει την ανάγκη επανασύστασης της «μεγάλης και κυβερνώσας προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα», τονίζοντας την επιθυμία για την αναγέννηση του ισχυρού ΠΑΣΟΚ.

Αρνείται να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με κυβερνητικές συνεργασίες, συμμαχίες και συνασπισμούς, εφόσον αυτοί προϋποθέτουν ένα «μικρό, αποδυναμωμένο και συμπληρωματικό ΠΑΣΟΚ», θεωρώντας ότι αυτό συνιστά μια ατζέντα αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης της πολιτικής ύπαρξης και προοπτικής του κόμματος.

Στοχεύει σε ψηφοφόρους που έχουν απομακρυνθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς και η ίδια είχε αποσυρθεί από την πολιτική για μεγάλο διάστημα. Πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μπορεί να επαναφέρει τους ψηφοφόρους που αποχώρησαν το 2015 για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθώς και το 2019 για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Χάρης Δούκας προχωρά στην προεκλογική του καμπάνια με στόχο τη νίκη στον δήμο Αθηναίων απέναντι στον υποψήφιο της ΝΔ, Κώστα Μπακογιάννη. Ταυτόχρονα, πραγματοποιεί περιοδείες σε πολλές πόλεις από τη στιγμή που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία.

Σε βίντεο που δημοσίευσε για την υποψηφιότητά του, δήλωσε: «Τώρα είναι η στιγμή να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να κάνουμε το πρώτο βήμα, ώστε να δώσουμε στο ΠΑΣΟΚ νέα αυτόνομη και πλειοψηφική ορμή». Στο τέλος, τόνισε ότι «ήρθε η ώρα της υπέρβασης και της νίκης».

Στην ατζέντα του περιλαμβάνονται περιβαλλοντικά ζητήματα, η αποκέντρωση και η πολιτική προστασία, τομείς που σχετίζονται με την εμπειρία του, καθώς και η προοπτική της κεντροαριστεράς για το μέλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments