Πολιτική

Πιερρακάκης: “Το κινητό στην τσάντα είναι το σύνθημα της νέας σχολικής χρονιάς”

Πιερρακάκης: “Το κινητό στην τσάντα είναι το σύνθημα της νέας σχολικής χρονιάς”

Πηγή Φωτογραφίας: [370437] 5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, επισήμανε ότι ο νέος κανονισμός για τα σχολεία ετοιμάστηκε σε συνεργασία με ειδικούς, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από φέτος στα σχολεία παρείχε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης, απαγορεύεται η εμφανής κατοχή και χρήση του κινητού. «Το κινητό στην τσάντα», είναι το σύνθημα σύμφωνα με τον υπουργό.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η απόφαση αυτή δίνει εργαλεία στους καθηγητές να διαχειριστούν το φαινόμενο του bullying, καθώς δεν θα υπάρχουν πια περιπτώσεις βιντεοσκόπησης μαθητών σχετικά με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Ανέφερε, μάλιστα, πως αν βιντεοσκοπηθεί παιδί σε σημείο που παραβιάζονται ευαίσθητα δεδομένα, θα επιβάλλεται αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Για τις αλλαγές που θα ισχύσουν από τη νέα σχολική χρονιά, τόνισε ότι ο νέος κανονισμός στα σχολεία ετοιμάστηκε σε συνεργασία με ειδικούς, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

Μεταξύ των αλλαγών που έρχονται, είναι οι διαδραστικοί πίνακες, αλλά και το ψηφιακό φροντιστήριο, η λειτουργίας του οποίου θα ξεκινήσει από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Επανέρχεται επίσης και η πενθήμερη αποβολή, ενώ αν κάνει ζημιά κάποιο παιδί, αυτή θα πληρώνεται από την οικογένειά του.

Στο ερώτημα αν η ρύθμιση έχει ταμπέλα «τιμωρία», απάντησε αρνητικά και συμπλήρωσε ότι το κάνουν πολλές χώρες.

«Θα επιμείνουμε στην εφαρμογή των μέτρων, θα είμαστε από πάνω κάθε μέρα», σχολίασε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments