Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρόσωπα της κρίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρόσωπα της κρίσης

Πηγή Φωτογραφίας: [363783] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου ζητούν ανοιχτά τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη προέδρου.

Μέχρι πρόσφατα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούσε την προσφυγή στη βάση ως μέσο πίεσης προς τους αντιφρονούντες. «Διαθέτω την πλειοψηφία στη βάση, εκεί όπου έχει σημασία» δήλωνε ο Στέφανος Κασσελάκης, υποστηριζόμενος από τους στενούς του συνεργάτες, οι οποίοι συχνά αναφέρονταν στη «χωρίς μεσολάβηση» και «ειλικρινή» σχέση του με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, πολλές φορές προκαλούσε τους αντιπάλους του λέγοντας «βρείτε μου αντίπαλο» και υποσχόταν να συντρίψει όποιον σταθεί εμπόδιο.

Ωστόσο, εδώ και λίγες ημέρες η κατάσταση έχει αλλάξει. Τρία στελέχη με ισχυρή στήριξη από τη βάση και εμπειρία στα κομματικά ζητήματα προκάλεσαν τον Στέφανο Κασσελάκη να απευθυνθεί στη βάση του κόμματος, προκειμένου να τερματιστεί η εσωστρέφεια. Η Όλγα Γεροβασίλη, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νικόλας Φαραντούρης, με ξεχωριστές παρεμβάσεις, ζήτησαν τη διεξαγωγή νέων εκλογών από τη βάση, αμφισβητώντας την πολιτική που ακολουθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο εντός όσο και εκτός του κόμματος.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής αποτελεί «κόκκινο πανί» για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και το περιβάλλον του, καθώς κανείς δεν ξεχνά την έντονη αντιπαράθεση που είχαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου συνεδρίου του κόμματος τον περασμένο Φεβρουάριο. Ήταν κεντρικό κυβερνητικό στέλεχος κατά την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα, ενώ η συμμετοχή της στους «87» την έβαλε στο στόχαστρο της «αυλής» του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Σωκράτης Φάμελλος είναι ένα πρόσωπο που εκτιμάται από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ και κινείται με ψυχραιμία. Δεν ανήκε στους «87», και στο τελευταίο συνέδριο είχε πρωταγωνιστήσει στην απόρριψη του αιτήματος του Αλέξη Τσίπρα για νέες προεδρικές εκλογές. Ωστόσο, οι σχέσεις του με τον Στέφανο Κασσελάκη επιδεινώθηκαν, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Νίκο Παππά.

Ο Νικόλας Φαραντούρης κέρδισε αναγνωρισιμότητα κατά την περίοδο της ενεργειακής κρίσης και υπηρέτησε ως μέλος του think tank του Αλέξη Τσίπρα. Ο Στέφανος Κασσελάκης τον διόρισε σύμβουλο για ευρωπαϊκά θέματα, ενώ στις ευρωεκλογές κατέλαβε τη δεύτερη θέση, συγκεντρώνοντας πάνω από 140 χιλιάδες σταυρούς.

Κατά συνέπεια, η αμφισβήτηση που δέχεται ο Στέφανος Κασσελάκης δεν εκπηγάζει από «εμμονικούς» ή «διαπλεκόμενους» της ομάδας των «87», αλλά από άτομα με τα οποία συνεργάστηκε πρόσφατα στα πλαίσια των καθηκόντων τους. Τούτο σημαίνει πως η αμφισβήτηση έχει ευρύτερα πολιτικά χαρακτηριστικά, αμφισβητώντας τους ισχυρισμούς του προεδρικού επιτελείου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments