Τεχνολογία

Μπορεί η Barbie να βοηθήσει στον εθισμό των εφήβων στα smartphones;

Μπορεί η Barbie να βοηθήσει στον εθισμό των εφήβων στα smartphones;

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, lifo.gr, Μπορεί η Barbie

Το νέο κινητό της Barbie δεν έχει social media και κοστίζει περίπου 131 δολάρια.

Ένα κινητό τηλέφωνο με την επωνυμία Barbie κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη με στόχο, όπως λένε οι κατασκευαστές του, να βοηθήσει τους νέους να κάνουν ένα διάλειμμα από τα smartphones τους.

Πρόκειται για μια πολύ ροζ συσκευή με βασικές λειτουργίες – χωρίς μπροστινή κάμερα, με ένα μόνο παιχνίδι και πολύ περιορισμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η κατασκευάστρια HMD, η οποία κατασκευάζει επίσης τηλέφωνα για τη Nokia, λέει ότι προσπαθεί να αξιοποιήσει αυτό που αποκαλεί «κύμα» ανθρώπων που θέλουν μικρότερο «ψηφιακό αντίκτυπο» στη ζωή τους.

Χωρίς social media και οθόνη αφής ή τη δυνατότητα να λάβει κάτι πιο προηγμένο από μηνύματα SMS, το Barbie κινητό τηλέφωνο έχει πολύ περιορισμένη λειτουργικότητα. Ο κάτοχός του μπορεί απλά να στείλει μηνύματα, να πάρει τηλέφωνα και να βγάλει φωτογραφίες με την 5MP camera του. Το ροζ πληκτρολόγιο Barbie έχει κρυμμένα σχέδια με φοίνικες, καρδιές και φλαμίνγκο που φωτίζονται στο σκοτάδι, ενώ η τιμή του ανέρχεται στα περίπου 131 δολάρια.

Το λανσάρισμα συμπίπτει με τα 65α γενέθλια της κούκλας Barbie φέτος και ακολουθεί την επιτυχία της περσινής ταινίας «Barbie» με πρωταγωνίστρια την Margot Robbie, η οποία απέφερε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Τόσο οι έφηβοι όσο και οι νέοι ενήλικες έχουν εξαρτηθεί από τα smartphone και το διαδίκτυο μέσα στο πέρασμα των χρόνων. Ο εθισμός αυτός τους επηρεάζει ψυχικά και σωματικά, ενόσω πληθαίνουν οι εκκλήσεις από γονείς και ακτιβιστές να περιοριστεί ο χρόνος που περνούν τα παιδιά στα smartphones, ή ακόμη και να απαγορευτούν εντελώς οι συσκευές. Οι ανησυχίες τους κυμαίνονται από την υποψία ότι τα παιδιά θα καταλήξουν να έχουν μικρότερη διάρκεια προσοχής, μέχρι το φόβο ότι μπορεί να εκτεθούν σε επιβλαβές ή παράνομο περιεχόμενο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments