Διεθνή

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε στο έπακρο τα δικαιώματά μας στη “Γαλάζια Πατρίδα”

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε στο έπακρο τα δικαιώματά μας στη “Γαλάζια Πατρίδα”

Πηγή Φωτογραφίας: FILE PHOTO: Turkish President Tayyip Erdogan gives a statement after a cabinet meeting in Ankara, Turkey, May 17, 2021. Murat Cetinmuhurdar/PPO/Handout via REUTERS

“Υλοποιούμε βήμα προς βήμα το ιδανικό μας για μια μεγάλη και ισχυρή Τουρκία” ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις με πολλούς αποδέκτες πέρασε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, μιλώντας στην τελετή απονομής διπλωμάτων στους υπολοχαγούς που αποφοίτησαν από την τουρκική Σχολή Πολέμου και με αφορμή τη σημερινή 102η επέτειο από την τουρκική νίκη στον Μικρασιατικό Πόλεμο το 1922, ανέφερε ότι ο τουρκικός λαός «δεν υπέκυψε και δεν θα υποκύψει» σε όσους προσπαθούν να τον περιορίσουν σε «ρηχά νερά».

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «όποιος προσπαθεί να περιορίσει τον ορίζοντα της Τουρκίας σε 782.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι, αν όχι αδαής, σίγουρα ξένος σε αυτά τα εδάφη», αναφερόμενος ενδεχομένως στο αδιανόητο σχέδιο της Τουρκίας περί «γαλάζιας πατρίδας».

«Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στη Γαλάζια Πατρίδα. Δεν θα επιτρέψουμε το δίκαιο των Τουρκοκυπρίων να παραβιάζεται. Στο Αιγαίο, στη Μαύρη Θάλασσα και στην ανατολική Μεσόγειο, θα το εφαρμόσουμε με αποφασιστικότητα, ανεξάρτητα από το ποιος λέει ό,τι λέει».

«Θα σκεφτόμαστε βάζοντας στο επίκεντρο την Τουρκία, αλλά το όραμά μας θα είναι αρκετά ευρύ ώστε να περιλαμβάνει ολόκληρο τον κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε εκδήλωση που έγινε το βράδυ της Παρασκευής (30/08) στο προεδρικό μέγαρο ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι με τη νίκη του 1922 ο τουρκικός στρατός άλλαξε τη μοίρα του και έπειτα από 250 χρόνια, από την εποχή της Πολιορκίας της Βιέννης, έβαλε τέλος στην υποχώρησή του.

Νωρίτερα, ο τούρκος πρόεδρος έδωσε στη δημοσιότητα μήνυμα, στο οποίο υπογράμμισε πως καθώς βαδίζουμε με αποφασιστικότητα προς τους στόχους μας για τον Αιώνα της Τουρκίας, υλοποιούμε βήμα προς βήμα το ιδανικό μας για μια μεγάλη και ισχυρή Τουρκία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments