Διεθνή

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι απέλυσε τον διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας, μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι απέλυσε τον διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας, μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Σύμφωνα με κυβερνητική βουλευτή το αεροσκάφος επλήγη από πύραυλο Patriot αμερικανικής κατασκευής.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι καρατόμησε τον διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας την Παρασκευή, τέσσερις ημέρες αφότου ένα πολεμικό αεροσκάφος F-16 που παρέλαβε η Ουκρανία από τους δυτικούς εταίρους της, συνετρίβη κατά τη διάρκεια ρωσικού βομβαρδισμού, ενώ ο πιλότος σκοτώθηκε.

Η εντολή απόλυσης του υποστράτηγου Μίκολα Όλεστσουκ δημοσιεύτηκε στον προεδρικό ιστότοπο.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τους ανθρώπους. Προστατέψτε το προσωπικό. Φροντίστε όλους τους στρατιώτες μας», είπε ο Ζελένσκι σε ομιλία του, λίγα λεπτά μετά τη δημοσίευση της διαταγής. Είπε ότι η Ουκρανία πρέπει να ενισχύσει τον στρατό της σε επίπεδο διοίκησης.

Ο υποστράτηγος Ανατόλι Κριβονόζκο διορίστηκε διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας, δήλωσε το γενικό επιτελείο του στρατού.

Σύμφωνα με το Αssociated Press, η απόλυση έγινε την ίδια μέρα που ο Όλεστσουκ άσκησε έντονη κριτική σε μια βουλευτή – αναπληρώτρια επικεφαλής της επιτροπής άμυνας του ουκρανικού κοινοβουλίου, για τους ισχυρισμούς της ότι το F-16 καταρρίφθηκε από ένα σύστημα αεράμυνας Patriot. Η Ουκρανία έχει λάβει άγνωστο αριθμό τέτοιων συστημάτων κατασκευής των ΗΠΑ.

Η Μαριάνα Μπεζούλα επικαλέστηκε ανώνυμες πηγές για τον ισχυρισμό της και ζήτησε την τιμωρία των υπευθύνων για το λάθος.

Ο Όλεστσουκ κατηγόρησε την Μπεζούλα για δυσφήμιση της πολεμικής αεροπορίας και των κατασκευαστών όπλων των ΗΠΑ και είπε ότι ελπίζει ότι θα αντιμετωπίσει νομικές συνέπειες για τους ισχυρισμούς της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments