Νέα

Apple και Nvidia ετοιμάζονται να επενδύσουν στην OpenAI

Apple και Nvidia ετοιμάζονται να επενδύσουν στην OpenAI

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, economistas.gr, Apple και Nvidia

Η Apple και η Nvidia φέρονται να βρίσκονται σε συζητήσεις για να επενδύσουν στην OpenAI.

Η Apple και η Nvidia φέρονται να βρίσκονται σε συζητήσεις για να επενδύσουν στην OpenAI σε έναν νέο κύκλο άντλησης κεφαλαίων που θα μπορούσε να ανεβάσει την αποτίμηση της κατασκευάστριας του ChatGPT πάνω από τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η Wall Street Journal αποκάλυψε πρώτη το ενδιαφέρον της Apple επικαλούμενη πηγές με γνώση επί του θέματος, ενώ το Bloomberg ανέφερε την πιθανή συμμετοχή της Nvidia. H είδηση έρχεται μια μέρα μετά την αναφορά της WSJ ότι η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Thrive Capital θα επενδύσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην OpenAI, ηγούμενη αυτό τον γύρο χρηματοδότησης.

Το Reuters προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Apple και την OpenAI αλλά οι εταιρείες δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα στα αιτήματα για σχολιασμό. Από την πλευρά τους η Thrive Capital, η Nvidia και η Microsoft αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Ενισχύονται οι σχέσεις OpenAI – Apple Η OpenAI έχει γίνει ιδιαίτερα σημαντική για τα πλάνα της Apple στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Τον Ιούνιο η κατασκευάστρια του iPhone αποκάλυψε ότι με την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση λογισμικού θα φέρει το ChatGPT στις συσκευές της μέσω του «Apple Intelligence».

Η Microsoft, ο μεγαλύτερος στρατηγικός επενδυτής της OpenAI με πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια, αναμένεται επίσης να συμμετάσχει στον γύρο χρηματοδότησης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της WSJ. Τα ακριβή ποσά των επενδύσεων από την Apple, τη Microsoft και την Nvidia δεν έχουν γίνει γνωστά.

Η υψηλή αποτίμηση της OpenAI είναι αποτέλεσμα της έκρηξης της τεχνητής νοημοσύνης που σε μεγάλο βαθμό έγινε μετά το λανσάρισμα του ChatGPT στα τέλη του 2022, οδηγώντας τις εταιρείες σε πολλούς κλάδους να επενδύσουν δισεκατομμύρια για να διατηρήσουν καλή θέση σε σχέση με τον ανταγωνισμό ή να λάβουν ένα μερίδιο της αγοράς.

Η εταιρεία υπό της ηγεσία του Σαμ Άλτμαν φέρεται να αποτιμήθηκε στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια τον Φεβρουάριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments