Νέα

Τέταρτος σερί μήνας κερδοφορίας για τον S&P 500

Τέταρτος σερί μήνας κερδοφορίας για τον S&P 500

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, capital.gr, Τέταρτος σερί μήνας

Με νέο υψηλό ρεκόρ ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Παρασκευής η Wall Street, με τους επενδυτές να "κλείνουν” έναν ασταθή κατά τα άλλα μήνα σε υψηλά επίπεδα.

Με νέο υψηλό ρεκόρ ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Παρασκευής η Wall Street, με τους επενδυτές να “κλείνουν” έναν ασταθή κατά τα άλλα μήνα σε υψηλά επίπεδα, σταθμίζοντας τα κρίσιμα στοιχεία για τον πληθωρισμό που παρακολουθεί στενά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σκαρφάλωσε κατά 228,03 μονάδες ή 0,55% για να κλείσει στις 41.563,08 μονάδες, αγγίζοντας νέο ιστορικό υψηλό στα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης.

Ο ευρύτερος S&P 500 κινήθηκε υψηλότερα κατά 1,01% κλείνοντας στις 5.648,40 μονάδες, την ώρα που ο τεχνοβαρής Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,13% στις 17.713,62 μονάδες.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο S&P 500 “έκλεισε” με κέρδη 2,3%, “υπογράφοντας” τον τέταρτο σερί κερδοφόρο μήνα, ενώ ο Dow πρόσθεσε 1,8% και ο Nasdaq 0,7%.

Η άνοδος των βασικών καταναλωτικών αγαθών, των ακινήτων και της υγειονομικής περίθαλψης βοήθησε στην άνοδο του ευρύτερου δείκτη, την ώρα που ο κλάδος της τεχνολογίας παρουσίασε μέτρια κέρδη τον Αύγουστο.

Υπενθυμίζεται πως οι τρεις βασικοί δείκτες υπέστησαν ένα απότομο sell-off στις αρχές του μήνα, με τον S&P 500 να χάνει έως και 7,3% πριν τελικά ανακάμψει, ενώ Dow και Nasdaq σημείωσαν απώλειες έως και 5,4% και 10,7% αντίστοιχα.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (Personal Consumption Expenditures), ο δείκτης δηλαδή που η Fed θεωρεί τον πλέον για τις πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ, διατηρήθηκε τον Ιούλιο στο 2,5% ετησίως όπως και τον μήνα που είχε προηγηθεί, ενώ η μέση πρόβλεψη της αγοράς ανέμενε μικρή αύξηση στο 2,6%. Σε επίπεδο μήνα, η σύγκριση Ιουλίου – Ιουνίου έδειξε ότι ο PCE εμφάνισε ρυθμό αύξησης 0,2%, όσο και στην περασμένη σύγκριση και όσο προέβλεπαν και οι αναλυτές.

Η Fed παρακολουθεί στενά αυτή τη μέτρηση, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την απόφαση των υπευθύνων χάραξης πολιτικής σχετικά με την μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

“Οι αγορές μετοχών συμπεριφέρονται σε μεγάλο βαθμό σαν να είναι όλα αισιόδοξα”, δήλωσε ο Michael Green, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Simplify Asset Management, μιλώντας για τις συνεδριάσεις της Παρασκευής. “Υπάρχουν περισσότερες ενδείξεις για ήπια προσγείωση και λιγότερες ενδείξεις ότι η Fed θα προβεί σε επιθετικές μειώσεις”, συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments