Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Γεγονός η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς πνευμόνων στην Ελλάδα

Άδωνις Γεωργιάδης: Γεγονός η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς πνευμόνων στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης: Γεγονός η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς πνευμόνων στην Ελλάδα

Πετύχαμε κάτι που πριν από πέντε χρόνια θεωρείτο ανέφικτο για την ελληνική υγειονομική πραγματικότητα.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε πριν από λίγη ώρα η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς πνευμόνων στην Ελλάδα, όπως ενημερώνει, εμφανώς ικανοποιημένος, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια γυναίκα 52 ετών, μητέρα ενός μικρού παιδιού, η οποία έλαβε το δώρο ζωής από 49χρονη δότρια από το νοσοκομείο Σωτηρία.

Ο υπουργός Υγείας τονίζει, από την πλευρά του, πως «όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας αποδείχτηκαν ανθεκτικοί. Τα πολλαπλά επεισόδια αιμόπτυσης αντιμετωπίστηκαν από το σύστημα επείγουσας ιατρικής  των νοσοκομείων της Θεσσαλίας και του νοσοκομείου Αττικόν, η γυναίκα ήταν σε μακροχρόνια παρακολούθηση και χορήγηση εξειδικευμένων παρεμβατικών θεραπειών στο Αττικόν,  η διαχείριση της δότριας ήταν υποδειγματική στο νοσοκομείο Σωτηρία και τέλος,  οι μεταμοσχευτικές  ομάδες καρδιάς και πνευμόνων σε συνεργασία με την αναισθησιολογική ομάδα του Ωνάσειου καρδιοχειρουργικού κέντρου συνέβαλαν σε κάτι, που πριν από πέντε χρόνια θα θεωρούνταν ανέφικτο για την ελληνική υγειονομική πραγματικότητα».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν κρύβει την ξεχωριστή χαρά και ικανοποίησή του για την επιτυχημένη επέμβαση: «Είμαστε περήφανοι για όλες τις ομάδες μας, συνεχίζουμε δυνατά. Καλή ανάρρωση στη λήπτρια, θερμές ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη στην οικογένεια της δότριας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments