Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Η Διοίκηση του ΓΝΠΑ Αγία Σοφία διαψεύδει την εφημερίδα «Δημοκρατία»

Άδωνις Γεωργιάδης: Η Διοίκηση του ΓΝΠΑ Αγία Σοφία διαψεύδει την εφημερίδα «Δημοκρατία»

Πηγή Φωτογραφίας: (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης: Η Διοίκηση του ΓΝΠΑ Αγία Σοφία διαψεύδει την εφημερίδα «Δημοκρατία»

Επίσημη δήλωση της Διοικήσεως

Σαφέστατες αποστάσεις από το σημερινό πρωτοσέλιδο αφιέρωμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» σχετικά με το παιδιατρικό νοσοκομείο του «Αγία Σοφία» παίρνει η Διοίκηση του εν λόγω Νοσοκομείου.

Σε επίσημη δήλωσή της, η Διοίκηση δηλώνει πως το Ειδικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών στα Παιδιά (ΕΚΑΣΚΑΠ) λειτουργεί στο ΓΝΠΑ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και αποτελεί το μοναδικό δημόσιο παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο της χώρας, καλύπτοντας καθημερινώς και πλήρως καρδιοχειρουργικά και θωρακοχειρουργικά περιστατικά από όλη την χώρα.

Σε ό,τι αφορά τη χειρουργική λίστα αναμονής, αυτή μειώθηκε σημαντικά το τελευταίο διάστημα και σήμερα, μόνο δώδεκα (12) παιδιά είναι σε λίστα αναμονής.  Εξαιρετικά δυσμενής έκβαση για δυο (2) παιδιά δεν προκύπτει λόγω αναμονής για χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Συντονιστή Διευθυντή του Κέντρου τo 2019»

Σε κάθε περίπτωση το σχετικό έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτου, το οποίο επικαλείται η εφημερίδα Δημοκρατίας, αναφέρεται, όπως επισημαίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε διερεύνηση καταγγελίας για το έτος 2019 και όχι για σήμερα όπου η λίστα αναμονής έχει μειωθεί δραστικά.

Μετά τις άμεσες ενέργειες του Υπουργείου Υγείας για την προκήρυξη των δεσμευμένων θέσεων ειδικότητας αναισθησιολόγων, η στελέχωση του Αναισθησιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου έχει ως εξής: Από τις δεκαεπτά (17) οργανικές θέσεις που προβλέπονται στον Οργανισμό του Νοσοκομείου είναι καλυμμένες οι δεκαπέντε  (15) και αναμένεται σύντομα η έλευση ενός (1) επικουρικού ιατρού. Οι δύο (2) θέσεις που παρέμειναν άγονες πρόκειται να επαναπροκηρυχθούν άμεσα.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της Δημοκρατίας, έχασαν τη ζωή τους παιδιά, τα οποία δεν πρόλαβαν να χειρουργηθούν στο παιδιατρικό νοσοκομείο του Αγία Σοφία.

Υποστηρίζεται, μάλιστα, και κατά τρόπο αυθαίρετο, ότι, δήθεν, το υπουργείο Υγείας γνωρίζει τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του συλλόγου συγγενών αλλά συνειδητά επιλέγει να «κωφεύει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments