Πολιτική

Κυβέρνηση: Στόχος μας να συνεχίσουμε σε πτωτική πορεία για τις τιμές

Κυβέρνηση: Στόχος μας να συνεχίσουμε σε πτωτική πορεία για τις τιμές

Πηγή Φωτογραφίας: [369034] ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠOΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΠΑΥΛΟ ΜΑΡIΝΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Δεν έχουμε καμία δουλειά εμείς να μπλέξουμε με τα εσωκομματικά άλλων κομμάτων», απάντησε σχετικά τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε ότι η ΔΕΘ είναι ένας θεσμός και πως ο πρωθυπουργός προσπαθεί χρόνο με τον χρόνο να αλλάξει αυτό το οποίο είχαμε συνηθίσει δηλαδή να είναι μια αφορμή για να ακουστούν παροχές αλλά να γίνει ένας απολογισμός με λέξη-κλειδί τη λογοδοσία. «Αυτό που θέλουμε, ουσιαστικά, είναι να περιγράψουμε πώς θα πορευτούμε τα υπόλοιπα περίπου 3 χρόνια μέχρι το 2027, τι έχουμε κάνει αυτόν τον χρόνο της δεύτερης τετραετίας και τι θέλει να κάνει η κυβέρνηση με βασικό στόχο τη διπλή σύγκλιση, αυτό που είπαμε και στη Θεσσαλονίκη. Δηλαδή, να προσεγγίσουμε και άλλο τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και στα εισοδήματα και σε πολλές άλλες κατηγορίες. Αλλά και τη σύγκλιση μεταξύ της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας», συμπλήρωσε.

Για το θέμα των τεκμαρτών εισοδημάτων και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η κυβέρνηση έχει μόνο μειώσει ή καταργήσει φορολογικούς συντελεστές και στόχος της είναι να συνεχίσει να το κάνει.

«Δεν είναι το τεκμήριο, η συζήτηση. Η συζήτηση είναι η φοροδιαφυγή. Γι’ αυτό και το νομοσχέδιο το περιβόητο του περασμένου Νοεμβρίου που προκάλεσε αντιδράσεις -τις οποίες τις κατανοώ σε πολύ μεγάλο βαθμό, γιατί του κόσμου πρέπει να του εξηγείς τι κάνεις, η λέξη «λογοδοσία» που σας είπα πριν, είναι η λέξη/κλειδί-, είχε πάρα πολλά πράγματα, τα οποία τα βλέπουμε να εφαρμόζονται: το IRIS, η διασύνδεση ταμειακών με POS, ο νέος τρόπος ελέγχων που οδηγεί σε αποτελέσματα», συνέχισε ο κ. Μαρινάκης.

«Δεν είναι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες το ίδιο, δεν είναι όλες οι κατηγορίες ίδιες. Για αυτό και μπήκαν συγκεκριμένες εξαιρέσεις για την πρώτη 5ετία, για περιπτώσεις οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα αμφισβήτησης, επίσης, του τεκμηρίου και, βέβαια, χωρίς να θέλω να πω ότι θα αλλάξουμε τη φιλοσοφία του νόμου, ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θα ανακοινώσει και κάποιες στοχευμένες παρεμβάσεις, ούτως ώστε να γίνει ακόμη δικαιότερο το σύστημα. Για να μην υπάρχουν, όμως, παρανοήσεις, εμείς τι θέλουμε; Εμείς θέλουμε δικαιότερη φορολόγηση», συμπλήρωσε.

Για την ακρίβεια ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε πως διαψεύδονται από τα στοιχεία όσοι έλεγαν ότι είναι ακρίβεια Μητσοτάκη. Σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται περίπου 30% στον πληθωρισμό τροφίμων, δηλαδή οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά περίπου 30%. «Όμως, όπως φαίνεται από τα στοιχεία, και στο γενικό πληθωρισμό και στον πληθωρισμό τροφίμων, είμαστε λίγο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αυτό δεν είναι επιτυχία, σας προλαβαίνω. Όχι! Αλλά είναι βαθύτατος λαϊκισμός όταν εκπροσωπείς ένα κόμμα, οποιοδήποτε κόμμα, να λες ότι ένα πρόβλημα το οποίο είναι ευρύτερο, είναι ένα πρόβλημα που το δημιούργησε μία κυβέρνηση. Για αυτό και, ούτε και ανέβασε τις τιμές η κυβέρνηση, ούτε προφανώς θα ρίξει, δηλαδή αν αρχίσουμε, όπως έχουμε τώρα, για τρεις συνεχόμενους μήνες μειώσεις είναι προϊόν μόνο της κυβερνητικής πολιτικής», διευκρίνισε.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι απέναντι σε αυτό η κυβέρνηση επιπλέον αυξάνει τα εισοδήματα και δημιουργεί θέσεις εργασίας.

«Με τη δημιουργία θέσεων εργασίας αυξήθηκε και ο μέσος μισθός. Γιατί αυξήθηκε; Γιατί έτσι πλέον οι εργαζόμενοι, σε μια χώρα που έχει ανεργία κάτω από 12% πλέον και με τα χτεσινά στοιχεία, διαπραγματεύονται μια καλύτερη αμοιβή … Και βέβαια, πρόστιμα, έλεγχος στην αγορά. Έχουν μπει πρόστιμα που δεν είχαν μπει για ολόκληρες δεκαετίες για να συγκρατηθούν οι τιμές. Στα σχολικά είδη επιτέλους βλέπουμε μειώσεις», προσέθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments