Πολιτική

Προς προσωρινή ανακωχή στον ΣΥΡΙΖΑ

Προς προσωρινή ανακωχή στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [370616] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η Πόπη Τσαπανίδου ορκίστηκε βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η πρόσφατη ανακωχή που παρατηρείται στον ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να είναι προσωρινή, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες σχετικά με μια πολυσέλιδη καταγγελτική επιστολή του Χρήστου Σπίρτζη προς την Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη για να εξετάσει την υπόθεση του κ. Χρήστου Σπίρτζη, χωρίς να έχει καθοριστεί πότε θα εκδοθεί η τελική απόφαση.

Την προηγούμενη Τρίτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε διαδικτυακή συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, είχε προαναγγείλει τη διαγραφή του Σπίρτζη, δηλώνοντας: «Δεν είναι πολιτική άποψη να καλείς δημόσια τον πρόεδρο του κόμματος να παραιτηθεί, ενάντια στη βούληση των οργάνων και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ».

Επιπλέον, είχε τονίσει: «Η Επιτροπή Δεοντολογίας μπορεί να ακολουθεί τη διαδικασία της, αλλά είναι προφανές ότι στελέχη που εκφράζονται με αυτόν τον τρόπο επιλέγουν συνειδητά να απομακρυνθούν από το κόμμα. Ας αφήσουν τους υπόλοιπους να προχωρήσουμε μπροστά».

Σε συνέντευξή του, ο νέος πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις στελεχών του κόμματος. Ανέφερε ότι «αν υπάρχει αίτημα για προσφυγή στα μέλη σχετικά με την εκλογή νέας ηγεσίας, θα πρέπει να υπάρχουν και οι αντίστοιχες πλατφόρμες. Η προσφυγή στα μέλη προϋποθέτει στρατηγικές διαφορές που δεν έχουν επιλυθεί σε ηγετικό επίπεδο, ώστε να προχωρήσουν οι αποφάσεις. Τέτοιες στρατηγικές διαφορές δεν έχουν διατυπωθεί […] Υπάρχει το πολιτικό, ιδεολογικό και προγραμματικό υπόβαθρο για να προχωρήσουμε με ψυχραιμία».

Επιπλέον, τόνισε ότι «οι καταγεγραμμένες προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχουν τη δυνατότητα να νικήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχει μια ευρεία πλειοψηφία στη βάση του κόμματος που επιθυμεί να προχωρήσουμε οργανωμένα, αποφεύγοντας αναζητήσεις και αναταραχές. Έχουμε μπροστά μας σημαντικές μάχες. Πρέπει να προχωρήσουμε σε οργανωμένη εξωστρέφεια, αφήνοντας πίσω τις απολυτότητες και επανεξετάζοντας τα κείμενά μας».

Τόνισε επίσης τη σημασία της υλοποίησης της συλλογικής απόφασης του κόμματος, που επιδιώκει τη δημιουργία ενός ευρέος εκλογικού προοδευτικού μετώπου, στο οποίο επιθυμεί να ηγηθεί ως η μεγαλύτερη δύναμη της προοδευτικής αντιπολίτευσης. Πρόσθεσε ότι «η προοπτική μιας ευρείας συμμαχίας των συγκροτημένων προοδευτικών δυνάμεων αποτελεί ανάχωμα απέναντι σε καταστροφικά σενάρια διάσπασης και διάλυσης των υπαρχόντων κομμάτων. Όσοι εργάζονται για τη διάσπαση ή τη διάλυση των υπαρχόντων σχηματισμών προσφέρουν μια κακή υπηρεσία στον λαό».

Η Πόπη Τσαπανίδου ορκίστηκε ως Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής.

Η κυρία Τσαπανίδου έδωσε θρησκευτικό όρκο και, ως πρώτη επιλαχούσα της λίστας υποψηφίων βουλευτών Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., αναλαμβάνει την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου, ο οποίος παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα.

Ο α΄ αντιπρόεδρος Γιάννης Πλακιωτάκης ευχήθηκε στην κυρία Τσαπανίδου καλή επιτυχία στο έργο της εκ μέρους του Σώματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments