Γεωπολιτικά

ΗΠΑ: Επιπλέον βοήθεια $800 εκατ. στο Κίεβο για τις ενεργειακές υποδομές της χώρας

ΗΠΑ: Επιπλέον βοήθεια $800 εκατ. στο Κίεβο για τις ενεργειακές υποδομές της χώρας

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Η Ουκρανία θα λάβει 800 εκατ. δολ. από τις ΗΠΑ για εργασίες σταθεροποίησης της ενεργειακής υποδομής της χώρας.

Η Ουκρανία θα λάβει 800 εκατ. δολ. από τις ΗΠΑ για εργασίες σταθεροποίησης της ενεργειακής υποδομής της χώρας που έχει πληγεί σοβαρά από τις ρωσικές επιθέσεις, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Το τελευταίο πακέτο οικονομικής βοήθειας ανακοινώθηκε από την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ουκρανίας, Γιούλια Σβιριντένκο κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ουάσιγκτον το Σάββατο.

Τα κεφάλαια θα κατευθυνθούν σε εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για άμεσες επισκευές στις εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας, οι οποίες έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές μετά από σχεδόν δύο χρόνια ρωσικών αεροπορικών επιδρομών, όπως αναφέρει η Σβιριντένκο σε ανάρτηση της στο X.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και οι πύραυλοι που εκτοξεύονται τακτικά από τη Ρωσία έχουν καταστρέψει περίπου το 50% των υποδομών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας, σύμφωνα με εκτιμήσεις της κυβέρνησης.

Η βοήθεια ανακοινώθηκε εν μέσω δημοσιεύσεων σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι το Κίεβο σχεδιάζει να απολύσει σύντομα τον Βολοντιμιρ Κουντρίσκι, επικεφαλής της Ukrenergo, της κρατικής εταιρείας που διαχειρίζεται το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments