Διεθνή

Ο Τραμπ υπέρ των καλών διπλωματικών σχέσεων με τη Βόρεια Κορέα και τη Ρωσία

Ο Τραμπ υπέρ των καλών διπλωματικών σχέσεων με τη Βόρεια Κορέα και τη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

«Τα πήγαινα καλά με τον Κιμ Γιονγκ Ουν από τη Βόρεια Κορέα. Θυμηθείτε ότι περπάτησα ... ο πρώτος άνθρωπος που έφυγε ποτέ από αυτή τη χώρα», δήλωσε. «Εξετάσαμε επίσης την πυρηνική του ικανότητα. Είναι πολύ ουσιαστικό ... Ξέρετε, το να τα πηγαίνεις καλά είναι καλό. Δεν είναι κακό».

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ και πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τις σχέσεις του με τη Βόρεια Κορέα και τη Ρωσία κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην Πενσυλβάνια την Παρασκευή, δηλώνοντας ότι το να «τα πηγαίνεις καλά» με αυτές τις χώρες είναι «καλό πράγμα».

Τα σχόλια του Τραμπ ήταν απάντηση στα σχόλια της υποψήφιας των Δημοκρατικών για την προεδρία Κάμαλα Χάρις, η οποία είχε επικρίνει την προσέγγισή του, λέγοντας ότι δεν θα «συμβιβαστεί με δικτάτορες» όπως ο Τραμπ.

Αναφερόμενος στη συνάντησή του το 2019 με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας, ο Τραμπ υπογράμμισε τη σύντομη είσοδό του στο έδαφος της Βόρειας Κορέας, χαρακτηρίζοντάς την ιστορική στιγμή.

«Τα πήγαινα καλά με τον Κιμ Γιονγκ Ουν από τη Βόρεια Κορέα. Θυμηθείτε ότι περπάτησα … ο πρώτος άνθρωπος που έφυγε ποτέ από αυτή τη χώρα», δήλωσε ο Τραμπ. «Εξετάσαμε επίσης την πυρηνική του ικανότητα. Είναι πολύ ουσιαστικό … Ξέρετε, το να τα πηγαίνεις καλά είναι καλό. Δεν είναι κακό».

Τα σχόλια του Τραμπ ήρθαν μετά την ομιλία αποδοχής της υποψηφιότητας της Χάρις στο Σικάγο στις 23 Αυγούστου, όπου επέκρινε τον Τραμπ για τους προσωπικούς δεσμούς του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, υποστηρίζοντας ότι δεν θα «συμβιβαστεί με τυράννους και δικτάτορες όπως ο Κιμ Γιονγκ Ουν που υποστηρίζουν τον Τραμπ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments