Διεθνή

Το στοίχημα της Ουκρανίας για αντιστροφή του πολέμου–«Δεν μπορεί να κρατήσει το Κουρσκ,ο Πούτιν το γνωρίζει»

Το στοίχημα της Ουκρανίας για αντιστροφή του πολέμου–«Δεν μπορεί να κρατήσει το Κουρσκ,ο Πούτιν το γνωρίζει»

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Το στοίχημα της Ουκρανίας για αντιστροφή του πολέμου – «Δεν μπορεί να κρατήσει το Κουρσκ και ο Πούτιν το γνωρίζει»

Ο Ρώσος πρόεδρος υποβαθμίζει την εισβολή και διατηρεί το επίκεντρο στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας

Περισσότερες από τρεις εβδομάδες μετά την εφαρμογή του σχεδίου του στρατιωτικού αρχηγού της Ουκρανίας για την αντιστροφή της πορείας του πολέμου με την αποστολή στρατευμάτων στη Ρωσία, πολλά μοιάζουν να εξελίσσονται όπως προβλέπεται – με τη διαφορά ότι οι Ρώσοι εξακολουθούν να προελαύνουν στο εσωτερικό της Ουκρανίας.

Η επίθεση της Ρωσίας συνεχίζεται, με εκατοντάδες στρατιώτες της σε ουκρανικές φυλακές και εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα του εδάφους της υπό ουκρανικό έλεγχο. Εάν το τολμηρό σχέδιο του στρατηγού Ολεξάντρ Σίρσκι αποτύχει, η Ουκρανία θα μπορούσε να χάσει πολλούς καλά εκπαιδευμένους στρατιώτες και μεγάλο μέρος του ξένου εξοπλισμού που έχει αναπτύξει στο Κουρσκ, καθώς και εδάφη στα δικά της ανατολικά, όπου τα ρωσικά στρατεύματα – τα οποία είναι πολύ περισσότερα από τα ουκρανικά – επιμένουν στην εξοντωτική επίθεσή τους στον βασικό διαμετακομιστικό κόμβο του Ποκρόβσκ, αναφέρει σε ανάλυσή της η «Washington Post».

«Η κατάσταση είναι δύσκολη στην κατεύθυνση της κύριας επίθεσης του εχθρού. Όμως όλες οι απαραίτητες αποφάσεις σε όλα τα επίπεδα λαμβάνονται χωρίς καθυστέρηση», δήλωσε ο Σίρσκι, στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. Ο ίδιος επεσήμανε την περασμένη εβδομάδα πως πέρασε αρκετές μέρες στο ανατολικό μέτωπο κοντά στο Ποκρόφσκ και χαρακτήρισε τις μάχες εκεί «εξαιρετικά σκληρές».

Δεν είναι σαφές αν το στοίχημα της Ουκρανίας θα αποδώσει

Ο Nico Lange, πρώην αξιωματούχος της γερμανικής άμυνας, ο οποίος είναι τώρα συνεργάτης του Κέντρου Ανάλυσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής, σημείωσε ότι η εισβολή στη Ρωσία έδωσε στην Ουκρανία «απτά κέρδη», συμπεριλαμβανομένων των αιχμαλώτων πολέμου και της απαραίτητης τόνωσης του ηθικού. Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποβαθμίζει την εισβολή και διατηρεί το επίκεντρο στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

Ουσιαστικά ο Πούτιν λέει στους Ουκρανούς: «Μπορείτε να μείνετε, μπορείτε να φύγετε – κάντε ό,τι θέλετε. Προς το παρόν θα είμαι απασχολημένος με άλλα πράγματα», σημειώνει ο ίδιος. Εάν ο στόχος της Ουκρανίας ήταν να ανταλλάξει γη με γη, πρόσθεσε ο Lange, «είναι σαφές ότι δεν λειτουργεί».

«Υπάρχει μια ασυμμετρία: Το έδαφος που χάνεται τώρα στο Ντονμπάς – η Ρωσία θα το κρατήσει. Αλλά η Ουκρανία δεν μπορεί να κρατήσει το Κουρσκ και ο Πούτιν το γνωρίζει», τόνισε.

Η επιτυχία των ουκρανικών στρατευμάτων που διέσχισαν τις ελάχιστες άμυνες στη δυτική Ρωσία και κατέλαβαν περίπου 500 τετραγωνικά μίλια μέσα σε λίγες ημέρες, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κατάσταση των εξαντλημένων συντρόφων τους που πολεμούν τα κύματα των ρωσικών στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments