Policy Briefs

Μ. Βέμπερ: Ο επόμενος επίτροπος της Ιταλίας πρέπει να έχει ηγετικό ρόλο

Μ. Βέμπερ: Ο επόμενος επίτροπος της Ιταλίας πρέπει να έχει ηγετικό ρόλο

Πηγή Φωτογραφίας: Domani

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ ταξίδεψε στη Ρώμη για μια απρογραμμάτιστη συνάντηση με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι

Η Ιταλία θα μπορούσε να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε ο επικεφαλής της συντηρητικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ, επικαλούμενος τη μαζική υποστήριξη που έλαβαν οι ιταλικοί αρχηγοί κυβερνήσεων στις ευρωεκλογές.

«Η Ιταλία είναι μια από τις πιο σημαντικές χώρες. Η Giorgia Meloni και ο Antonio Tajani έλαβαν σημαντική υποστήριξη στις ευρωπαϊκές εκλογές, σε αντίθεση με τον Emmanuel Macron και τον Olaf Scholz, που ήταν οι μεγάλοι χαμένοι», είπε ο Manfred Weber σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera την Πέμπτη, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα ενός Ιταλού. αντιπροεδρίας.

«Είμαι υπέρ του να δοθεί στην Ιταλία ένας ισχυρός ρόλος », πρόσθεσε.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ ταξίδεψε στη Ρώμη το απόγευμα της Τετάρτης για μια απρογραμμάτιστη συνάντηση με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι.

Ο κύριος στόχος της Giorgia Meloni είναι να εξασφαλίσει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο για την Ιταλία, καθώς και μια εκτελεστική αντιπροεδρία στην Κομισιόν, αν και δεν είναι μέρος της πλειοψηφίας υπέρ της ΕΕ και δεν υποστήριξε μια δεύτερη θητεία για την Ursula von der Leyen – μια φιλοδοξία που φαίνεται ωστόσο να υποστηρίζεται από τα σχόλια του αρχηγού των ευρωπαίων συντηρητικών.

Ερωτηθείς για την απόφαση της Giorgia Meloni να ανακοινώσει την επιλογή της Επιτρόπου την τελευταία στιγμή, ο Manfred Weber απάντησε: «Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα να τηρηθεί η προθεσμία της 30ης Αυγούστου » .

Ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Πολιτικής Συνοχής, Raffaele Fitto, αναμένεται να είναι ο υποψήφιος , με επίσημη επιβεβαίωση να αναμένεται στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Παρασκευή 30 Αυγούστου το απόγευμα.

Κατά την επίσκεψή του στη Ρώμη, ο Μάνφρεντ Βέμπερ συναντήθηκε με τον Ραφαέλε Φίτο πριν από την επίσημη συνάντησή του με τον Ιταλό πρωθυπουργό.

«Περιμένουμε την απόφαση της Giorgia Meloni. Ο Ραφαέλε Φίτο είναι στενός φίλος, ένθερμος υπερασπιστής των συμφερόντων της Ιταλίας, υπεύθυνος και πολύ έξυπνος άνθρωπος », σχολίασε ο αρχηγός των ευρωπαίων συντηρητικών, επιβεβαιώνοντας έτσι την αναμενόμενη υποψηφιότητα του Ραφαέλε Φίτο.

Στη συνέντευξη, ο Manfred Weber τόνισε επίσης την αυξανόμενη σημασία της Ιταλίας στις Βρυξέλλες, λέγοντας ότι η Giorgia Meloni είναι πλέον «σεβαστή ως πρωθυπουργός» και ότι η κεντροδεξιά κυβέρνησή της θεωρείται όλο και περισσότερο ως «φιλοευρωπαϊκή» και «αξιόπιστη» .

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ απέδωσε μεγάλο μέρος αυτής της προόδου στον υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΕΛΚ για 22 χρόνια.

Αν ήταν γεμάτος επαίνους για την Τζόρτζια Μελόνι και τον Αντόνιο Ταγιάνι, ήταν λιγότερο τρυφερός με τον άλλο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, σημειώνοντας ότι «η Λέγκα είναι μέρος της ομάδας των Πατριωτών, η οποία δεν έχει καμία επιρροή στις αποφάσεις.

Η συνάντηση μεταξύ του Ιταλού πρωθυπουργού και του αρχηγού των Ευρωπαίων συντηρητικών δεν ήταν στην επίσημη ατζέντα της Giorgia Meloni, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να οργανώθηκε από τον Antonio Tajani, ο οποίος εργάζεται εδώ και αρκετές εβδομάδες για να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ της ομάδας CRE της Giorgia Meloni και της ΕΛΚ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments