Πολιτική

Μαρινάκης: Η μεγαλύτερη επιτυχία και τα δύο μεγάλα στοιχήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Μαρινάκης: Η μεγαλύτερη επιτυχία και τα δύο μεγάλα στοιχήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Μαρινάκης: Η μεγαλύτερη επιτυχία και τα δύο μεγάλα στοιχήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Στη μεγαλύτερη επιτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και στα δύο μεγάλα στοιχήματά της εστιάζει σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε σήμερα, 1/9 στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος

Στη μεγαλύτερη επιτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και στα δύο μεγάλα στοιχήματά της εστιάζει σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε σήμερα, 1/9 στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, έχουμε, ευτυχώς, ξεφύγει από την συζήτηση που κυριαρχούσε τα χρόνια της κρίσης στη χώρα, η οποία συμπυκνωνόταν στη φράση “σε ποια χώρα θα μεταναστεύσουμε για να βρούμε δουλειά”» επισημαίνει και όπως τονίζει «η εικόνα αυτή έχει, πλέον, αντιστραφεί».

«Δημιουργήθηκαν 400.000 νέες θέσεις εργασίας και μάλιστα οι 310.000 εξ αυτών με καλύτερες μισθολογικές απολαβές. Η ανεργία μειώθηκε, για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, σε μονοψήφιο ποσοστό, στο 9,6% και μάλιστα στους πιο ευαίσθητους δείκτες: την ανεργία νέων και γυναικών. Το 2019 η ανεργία των γυναικών ήταν 21,8% και σήμερα το ποσοστό φτάνει το 12,2%. Ενώ, στις ηλικίες έως 24 ετών, το 2019 η ανεργία σάρωνε με 39,1% και σήμερα είναι 22,5%» σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η επιτυχία αυτή έχει τριπλή αξία: Πρώτον, το αυτονόητο, ότι βρήκαν δουλειά 400.000 συμπολίτες μας. Δεύτερον, ότι μέσω των φόρων που πληρώνουν από τη νέα εργασία τους, το κράτος διευρύνει τα έσοδά του χωρίς αύξηση φορολογικών συντελεστών. Τρίτον, η συνεχής μείωση της ανεργίας είναι ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας αύξησης του μέσου μισθού, αφού οι υποψήφιοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση» σημειώνει.

Όπως δηλώνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ: «Όλα αυτά δεν έγιναν με ένα μαγικό ραβδί, αλλά με συγκεκριμένες πολιτικές».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments