Πολιτική

Σε θέσεις μάχης τα στρατόπεδα στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει πιθανής κάλπης

Σε θέσεις μάχης τα στρατόπεδα στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει πιθανής κάλπης

Πηγή Φωτογραφίας: [370617] ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΑΥΓΗ" ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Με πυριτιδαποθήκη μοιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το πολεμικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει να υποχωρεί, καθώς τις τελευταίες ώρες παρακολουθούμε μια απίστευτη ανταλλαγή δηλώσεων σχετικά με την πιθανότητα νέας προσφυγής σε εσωκομματικές εκλογές.

Μετά την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππά στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, το αίτημα για εκλογές προεδρίας ακούγεται ολοένα και πιο συχνά από μέλη του κόμματος.

Ο Θανάσης Καρτερός, με ένα καυστικό άρθρο, επιτίθεται στον Στέφανο Κασσελάκη, συγκρίνοντάς τον με τον Ζήκο. Παράλληλα, αφήνει αιχμές για στελέχη που «ωραιοποιούν και υπογράφουν τις ασχήμιες». Αναρωτιέται αν θα πρέπει να υποκύψουν στον πειρασμό του λαϊκισμού, αναφέροντας το τετραήμερο γαμήλιο πάρτι πολυτελείας στην Κρήτη, τη στιγμή που εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν απλήρωτοι και απελπισμένοι στην Αθήνα. «Και αυτοί κουμπαριές, βίον ανθόσπαρτον, μυστικές συμφωνίες και φανερά δείπνα. Με συντρόφους τους στο μενού», σημειώνει ο Καρτερός, ενώ διερωτάται γιατί ο Στέφανος αρνείται πεισματικά την προσφυγή στα μέλη που τον αγαπούν.

Απαντώντας έμμεσα στην ανάρτηση του αδελφού του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέλιου Κασσελάκη, που αναρωτιέται γιατί ακούγονται ανοησίες, ακόμα και από την οικογένεια, σχετικά με το κόστος και την ταλαιπωρία της προσφυγής στα μέλη, καθώς και αν πρόκειται για σχέδιο υπονόμευσης.

Λίγες ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο Παύλος Πολάκης επανήλθε με νέα ανάρτηση κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας αναστάτωση στο κόμμα.

Ο βουλευτής από την Κρήτη διατηρεί ανοιχτό το εσωκομματικό μέτωπο, καθώς στην νυχτερινή του ανάρτηση έθεσε ευθέως θέμα ηγεσίας. Ο κ. Πολάκης δήλωσε: «Άντε καλό ξημέρωμα. Τώρα που τελείωσε…

Ήρθε η ώρα για ριζικές αλλαγές στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ήρθε η ώρα για σκληρή και αποτελεσματική αντιπολίτευση. Ήρθε η ώρα να στοχεύσουμε στην ανατροπή τους. Ήρθε η ώρα για ένα πρόγραμμα και σχέδιο που θα αναδείξει την κοινωνική πλειοψηφία σε σύγκρουση με τη διαπλοκή».

Από την άλλη πλευρά, ο Χρήστος Σπίρτζης απέστειλε επιστολή στην επιτροπή Δεοντολογίας, στην οποία επιτίθεται στην ηγεσία και χαρακτηρίζει τη διαγραφή του ως ειλημμένη απόφαση.

«Με την επιλεγμένη τακτική του Προέδρου και των υποστηρικτών του, που θυμίζει το «εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν», τη διατύπωση από τον Στέφανο Κασσελάκη θέσεων ξένων προς τις αρχές και τις θέσεις του κόμματός μας, καθώς και τη δημιουργία θεμάτων που προκαλούν συνεχώς εσωστρέφεια και τοξικό κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εξυπηρετείται μόνο η ΝΔ», αναφέρει στην επιστολή του ο Χρήστος Σπίρτζης.

Με σαφείς αιχμές για την στάση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και πετώντας του γάντι προκειμένου να λάβει ξεκάθαρα θέση για τις ταραχώδεις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε συνέντευξη αναφερόμενος στην πολιτική επικαιρότητα.

“Συρρικνώνουν το προφίλ του από πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού παράταξης σε αρχηγό ομάδας” ανέφερε χαρακτηριστικά για τον Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας την στάση του και την τακτική του να μην παίρνει ξεκάθαρα θέση. “Θα περίμενα τουλάχιστον από τον Αλέξη Τσίπρα να μην ανέχεται διάφοροι αυτόκλητοι ερμηνευτές του να μιλούν ή να γράφουν υπονοώντας ότι τον εκφράζουν”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης απηύθυνε πρόσκληση στον πρώην πρωθυπουργό να εκφραστεί άμεσα «καθαρά και ανοιχτά», όπως είχε πράξει στο προηγούμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, και όχι μέσω «κύκλων», διαρροών και «αυτόκλητων ερμηνευτών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Σε συνέντευξή του, ο Κασσελάκης επισημαίνει ότι «θα περίμενα τουλάχιστον από τον Αλέξη Τσίπρα να μην επιτρέπει σε διάφορους αυτόκλητους ερμηνευτές του να μιλούν ή να γράφουν υπονοώντας ότι τον εκπροσωπούν. Όλοι αυτοί περιορίζουν την εικόνα του από πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού κόμματος σε αρχηγό ομάδας».

«Αν το επιθυμεί, μπορεί να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα γεγονότα στον χώρο μας, χωρίς “κύκλους” και “διαρροές”. Καθαρά και ανοιχτά, όπως έκανε την ημέρα έναρξης του Συνεδρίου μας τον Φεβρουάριο, και η τοποθέτησή του τότε απαντήθηκε από το συνεδριακό σώμα», τονίζει.

Ο κ. Κασσελάκης επίσης αναφέρεται σε σενάρια για τη δημιουργία νέου κεντροαριστερού κόμματος, επιτιθέμενος στην ομάδα των “87”, λέγοντας: «Αυτό που φαίνεται είναι ένα σχέδιο για ένα ασαφές κεντροαριστερό σχήμα-“κουρελού”, που επιδιώκει να συγκεντρώσει αποτυχημένα πολιτικά σχέδια, είτε πρόκειται για το σύνολο είτε για τμήματα του σημιτικού ΠΑΣΟΚ, είτε για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς. Υπάρχουν πρόθυμοι από όλες τις πλευρές, όπως και επιχειρηματικοί κύκλοι».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ο Παύλος Πολάκης να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του, ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι «στην πολιτική δεν κρίνονται οι φιλίες, αλλά τα πολιτικά σχέδια. Το κόμμα μας έχει κανόνες και θεσμικές διαδικασίες. Σε αυτές μπορεί ο καθένας να καταθέσει τις προτάσεις του και να κριθούν από τα συλλογικά όργανα».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμία στρατηγική κίνηση πίσω από τη διαγραφή της κ. Λινού», προσθέτοντας ότι «ο Παύλος Πολάκης είναι ένα διαφορετικό θέμα. Δεν διεγράφη επειδή κατήγγειλε την κ. Λινού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments