Νέα

Απώλειες για το πετρέλαιο εν αναμονή για μεγαλύτερη παραγωγή τον Οκτώβριο

Απώλειες για το πετρέλαιο εν αναμονή για μεγαλύτερη παραγωγή τον Οκτώβριο

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Το Brent υποχωρεί 0,66% στα 75,74 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό καταγράφει απώλειες 0,6% στα 73,11 δολάρια το βαρέλι.

Οι προσδοκίες για μεγαλύτερη παραγωγή του ΟΠΕΚ+ από τον Οκτώβριο οδήγησαν και σήμερα σε πτώση τις τιμές του πετρελαίου, ενώ οι ενδείξεις υποτονικής ζήτησης στην Κίνα και τις ΗΠΑ δημιούργησαν ανησυχίες για τη μελλοντική αύξηση της κατανάλωσης.

Το Brent υποχωρεί 0,66% στα 75,74 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό καταγράφει απώλειες 0,6% στα 73,11 δολάρια το βαρέλι.

Οι απώλειες ακολούθησαν την πτώση κατά 0,3% για το Brent την περασμένη εβδομάδα και κατά 1,7% για το αμερικανικό αργ’ο

Ο ΟΠΕΚ+ θα προχωρήσει σε προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τον Οκτώβριο, δήλωσαν έξι πηγές από την ομάδα παραγωγών στο Reuters.

Οκτώ μέλη του ΟΠΕΚ+ έχουν προγραμματίσει να αυξήσουν την παραγωγή κατά 180.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για να αρχίσουν να ξεδιαλύνουν το πιο πρόσφατο στρώμα περικοπών της παραγωγής τους, ύψους 2,2 εκατομμυρίων bpd, διατηρώντας παράλληλα άλλες περικοπές σε ισχύ μέχρι το τέλος του 2025.

Τόσο το Brent όσο και το αμερικάνικο αργό έχουν καταγράψει απώλειες για δύο συνεχόμενους μήνες, καθώς οι ανησυχίες για τη ζήτηση των ΗΠΑ και της Κίνας έχουν υπερκεράσει τις πρόσφατες διαταραχές στην προμήθεια πετρελαίου από τη Λιβύη και τις εντάσεις στη βασική παραγωγική περιοχή της Μέσης Ανατολής που σχετίζονται με τη σύγκρουση Ισραήλ-Γάζας.

Το φυσικό αέριο συνεχίζει να «φλερτάρει» με τα 40 ευρώ τη μεγαβατώρα (39,72), το πρωί όμως της Δευτέρας υποχωρεί 0,24%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments