Οδηγός

Αλλάζουν όλα με το επίδομα ανεργίας: Ποιοι θα δικαιούνται μπόνους [vid]

Αλλάζουν όλα με το επίδομα ανεργίας: Ποιοι θα δικαιούνται μπόνους [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Αλλάζουν όλα με το επίδομα ανεργίας: Ποιοι θα δικαιούνται μπόνους [vid]

Παρά την αύξηση του επιδόματος, το νέο σύστημα προβλέπει ότι μόνο το 50% του ποσού θα κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, ενώ το υπόλοιπο θα δίνεται μέσω προπληρωμένης κάρτας

Παρά την αύξηση του επιδόματος, το νέο σύστημα προβλέπει ότι μόνο το 50% του ποσού θα κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, ενώ το υπόλοιπο θα δίνεται μέσω προπληρωμένης κάρτας.

Επιπλέον, εξετάζεται η καταβολή ενός ειδικού «μπόνους» για τους μακροχρόνια εργαζόμενους πριν από την ανεργία, συνδεδεμένο με τα χρόνια υπηρεσίας και τον τελευταίο μισθό τους.

Στο νέο σχέδιο προβλέπεται επίσης ότι το επίδομα θα είναι αυξημένο για τους πρώτους 2-4 μήνες, με στόχο να μειωθεί η απότομη πτώση του εισοδήματος που προκαλεί η ανεργία. Τα χρόνια εργασίας, τα ένσημα και οι εισφορές θα καθορίζουν ποιοι δικαιούχοι θα λάβουν το υψηλότερο ποσό και το ύψος αυτού, δημιουργώντας έτσι διαφορετικές κατηγορίες επιδόματος.

Παράλληλα, συζητείται η πιθανή τροποποίηση των κριτηρίων για την επαναλαμβανόμενη λήψη επιδόματος από εποχικά εργαζόμενους και η σύνδεση του αυξημένου επιδόματος με προγράμματα κατάρτισης.

Ποιοι θα πάρουν «μπόνους»

Το σχέδιο του υπουργείου περιλαμβάνει επίσης ένα «μπόνους» επίδομα για τους άνεργους που εργάζονταν για πολλά συνεχόμενα χρόνια, το οποίο θα συνδέεται με τα έτη προϋπηρεσίας και τον τελευταίο μισθό.

Μένει να φανεί ωστόσο, το ύψος του επιπλέον ανταποδοτικού ποσού και το αν θα δοθεί εφάπαξ ή κατά τη διάρκεια της επιδότησης του ανέργου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments