Οδηγός

Επίδομα παιδιού Α21: Προσοχή! Μην ξεχάσετε αυτά τα 2 δικαιολογητικά για την αίτηση

Επίδομα παιδιού Α21: Προσοχή! Μην ξεχάσετε αυτά τα 2 δικαιολογητικά για την αίτηση

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Επίδομα παιδιού Α21: Προσοχή! Μην ξεχάσετε αυτά τα 2 δικαιολογητικά για την αίτηση

Και τα δύο έγγραφα είναι άκρως απαραίτητα και υποβάλλονται ψηφιακά στην πλατφόρμα του Επιδόματος Παιδιού.

Δύο από τα πιο κρίσιμα δικαιολογητικά για σωστή αίτηση στο Επίδομα Παιδιού Α21 είναι το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και η βεβαίωση σπουδών (των παιδιών).

Και τα δύο έγγραφα είναι άκρως απαραίτητα και υποβάλλονται ψηφιακά στην πλατφόρμα του Επιδόματος Παιδιού.

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης: Αναφέρει την οικογενειακή κατάσταση. Το λαμβάνει ο ενδιαφερόμενος από το Δημοτολόγιο στο οποίο διατηρεί την οικογενειακή του κατάσταση. Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού μπορεί κανείς να κάνει τα εξής: α) να απευθυνθεί στον Δήμο που είναι εγγεγραμμένος, β) να απευθυνθεί στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), γ) μέσω του www.gov.gr και με τη χρήση κωδικών TaxisNet να το εκδώσει ψηφιακά.

Βεβαίωση σπουδών: Το πιστοποιητικό σπουδών αφορά τέκνα, τα οποία μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους φοιτούν στη Μέση Εκπαίδευση, σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδας ή αναγνωρισμένο του εξωτερικού, καθώς και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) ή σε Κολέγια ή στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. Δεν υποβάλλεται το δικαιολογητικό παρά μόνο αν ζητηθεί από το πληροφοριακό σύστημα, λόγω αδυναμίας διασταύρωσης των στοιχείων από διαφορετικά μητρώα του δημοσίου.

Επίδομα Παιδιού Α21: Πληρώνεται η 4η δόση

Πληρωμή 4ης δόσης. Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2024 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος.

Η 4η δόση για το Επίδομα παιδιού 2024 θα καταβληθεί την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα Σεπτεμβρίου 2024, σε όσους υποβάλλουν νέα αίτηση.

Την προηγούμενη της πληρωμής, εργάσιμη ημέρα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών, από το απόγευμα και μετά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments