Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Εγκαινιάζουμε σήμερα στη Θεσσαλία 2 ολοκαίνουργια Κέντρα Υγείας

Άδωνις Γεωργιάδης: Εγκαινιάζουμε σήμερα στη Θεσσαλία 2 ολοκαίνουργια Κέντρα Υγείας
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξοδεύει φέτος και του χρόνου 600 εκατ. ευρώ για την κτιριολογική αναβάθμιση του ΕΣΥ

Καθ’ οδόν προς τα εγκαίνια δύο ολοκαίνουργιων Κέντρων Υγείας στη Θεσσαλία βρίσκεται ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας για τις πληγείσες από τις περυσινές θεομηνίες περιοχές της Λάρισας, ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Σήμερα, πηγαίνω στη Θεσσαλία. Πηγαίνω στον Παλαμά Καρδίτσας, όπου με τον πρωθυπουργό θα εγκαινιάσουμε το ολοκαίνουργιο ΚΥ, που χτίσαμε σε χρόνο – ρεκόρ. Μετά θα πάμε στο Μουζάκι, όπου κάναμε ολοκαίνουργιο το ΚΥ. Έτσι, εγκαινιάζουμε σήμερα δύο ολοκαίνουργια ΚΥ μαζί με τον πρωθυπουργό».

Μιλώντας ευρύτερα για την αναβάθμιση των νοσοκομείων του ΕΣΥ, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε πως «αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξοδεύει το μεγαλύτερο ποσό για την κτιριολογική και μηχανολογική αναβάθμιση του ΕΣΥ από την ίδρυσή του. Συγκεκριμένα, μέσω του ταμείου ανάκαμψης εκτελούνται έργα συνολικής αξίας εκατομμυρίων ευρώ για τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. Ανακαινίζονται πλήρως 90 νοσοκομεία και 158 κέντρα υγείας. Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ στην ιστορία του ελληνικού κράτους.

Αγοράζονται, δε, μηχανήματα για τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ. Άρα, στο σύνολο 600 εκατ. ευρώ ξοδεύονται φέτος και του χρόνου για την αναβάθμιση του ΕΣΥ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments