Πολιτική

Διαψεύδει η κυβέρνηση τα σενάρια για Δένδια στην Προεδρία της Δημοκρατίας

Διαψεύδει η κυβέρνηση τα σενάρια για Δένδια στην Προεδρία της Δημοκρατίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Διαψεύδει η κυβέρνηση τα σενάρια για Δένδια στην Προεδρία της Δημοκρατίας

«Εξαιρετικά πρόωρη και αντιπαραγωγική, αλλά και προσβλητική», χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τη συζήτηση για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

«Εξαιρετικά πρόωρη και αντιπαραγωγική, αλλά και προσβλητική», χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τη συζήτηση για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Όλα στην ώρα τους», είπε και ερωτηθείς για δημοσιεύματα σχετικά με τον Νίκο Δένδια και αν προορίζεται για την θέση αυτή είπε: «Αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση – πρόταση. Ο κ. Δένδιας είναι ένα από τα σημαντικά μέλη της κυβέρνησης και έχει ένα από τα πιο κρίσιμα χαρτοφυλάκια. Η κυβέρνηση είναι αφοσιωμένη στο έργο της. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση αυτή τη στιγμή ούτε επίσημη ούτε ανεπίσημη και όλα όσα διαβάζουμε συνολικά είναι σενάρια».

Για Παγασητικό: «Δεν έχει εντοπιστεί τίποτα παθογόνο»

Για την κατάσταση στον Παγασητικό, το αν θα απασχολήσει την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Θεσσαλία, αλλά και αν υπάρχει διατροφικός κίνδυνος ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Είναι δεδομένο ότι θα συζητηθεί αυτό το ζήτημα (σ.σ. στην επίσκεψη του πρωθυπουργού). Η ανακοίνωση που εξεδόθη από τα υπουργεία είναι αναλυτική και ως προς την αντιμετώπιση. Η ταχύτητα με την οποία περισυνελλέγησαν τα νεκρά ψάρια είναι ικανοποιητική αλλά πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Στόχος είναι να λειτουργήσουν κανονικά όλα στην περιοχή και να αποδοθούν οι επιμέρους εκτάσεις σε αυτούς που την εκμεταλλεύονται. Αν υπάρχει αστοχία είτε της τοπικής αυτοδιοίκησης είτε κρατικού λειτουργού θα αποδοθεί. Ερευνώνται τα πάντα», είπε.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε επίσης για το διατροφικό και αν υπάρχει κίνδυνος: «Προς το παρόν φαίνεται ότι μετά τις έως τώρα δειγματοληψίες δεν έχει εντοπιστεί κάτι παθογόνο που να συνδυάζεται με νόσημα. Έχουν ληφθεί δείγματα από 9 ακτές κολύμβησης του Βόλου και ελέγχθηκαν στο ΠΕΔΥ αι έως τώρα δεν έχει βρεθεί κάτι. Η έρευνα συνεχίζεται για να δοθεί το πράσινο φως από τον ΕΟΔΥ και να λειτουργήσουν όλα ομαλά όπως έπρεπε».

«Κοστολογημένα όσα θα ακουστούν για το επίδομα ανεργίας»

Να περιμένουν την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ κάλεσε όλους ο Παύλος Μαρινάκης αναφορικά με τις αλλαγές στο επίδομα ανεργίας. «Υπάρχει μια πραγματικότητα που δεν πρέπει να κλείσουμε τα μάτια. Μπορεί όντως να υπάρχουν περιπτώσεις κάποιων που προτιμούν να ζουν με το επίδομα ανεργίας αντί να βρίσκουν δουλειά», τόνισε. Και πρόσθεσε: «Θα ακούσουμε από τον πρωθυπουργό κάτι κοστολογημένο που θα έχει αποτέλεσμα δηλαδή κι άλλη μείωση της ανεργίας και αύξηση των εισοδημάτων των εργαζομένων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments