Η πιο κρίσιμη εβδομάδα για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ
Πηγή Φωτογραφίας: [367485] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ο ΣΥΡΙΖΑ εισέρχεται στην πιο σημαντική εβδομάδα της πορείας του, καθώς την Παρασκευή και το Σάββατο θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα αποφασίσει για την κατεύθυνση και την ενότητα του κόμματος.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Παύλος Πολάκης δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στις εσωκομματικές εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η πλευρά των «87» άφησε να εννοηθεί, με μια έμμεση απειλή, ότι δεν αποκλείεται η ανεξαρτητοποίηση περισσότερων από δέκα βουλευτών.
Χθες, η ανάρτηση του βουλευτή Χανίων προκάλεσε αίσθηση, καθώς εξέφρασε σφοδρή κριτική κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κρατώντας παράλληλα αποστάσεις από τους «87».
Ο Παύλος Πολάκης, αφού τόνισε την ανάγκη για σκληρή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, πρόσθεσε ότι «αυτός ο σκοπός δεν εξυπηρετείται από την πολιτική ενός μόνο ατόμου που δεν διαθέτει πολιτικό επιτελείο και στρατηγική, από ασύνδετα βίντεο στα social media, από την προβολή της προσωπικής ζωής και των προσωπικών επιλογών του πλούτου, που επισκιάζουν οτιδήποτε σωστό εκφράζεται ως θέση, καθώς δεν το ακούει η κοινωνία», αναφερόμενος με σφοδρότητα στον κ. Κασσελάκη. Επιπλέον, σχολίασε ότι «ούτε τα σχέδια κάποιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσουν για να δημιουργήσουν την εικόνα διάλυσης που απαιτείται για να ευδοκιμήσουν τα σενάρια της κεντροαριστεράς της διαπλοκής», υπονοώντας τους «87». Κατέληξε, λέγοντας ότι «η Κεντρική Επιτροπή στις 6-7 Σεπτεμβρίου θα κρίνει πολλά για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας. Θα είμαι παρών».
Η αλήθεια είναι ότι όσοι γνωρίζουν τη νοοτροπία του δυναμικού Κρητικού δεν αιφνιδιάστηκαν από την ανάρτησή του, καθώς σε πολλές από τις συζητήσεις του αναδεικνύει το ζήτημα του τρόπου πολιτικής του Στέφανου Κασσελάκη. Όπως αναφέρει, «κατά τη γνώμη του, επιθυμεί να δημιουργήσει ένα καθαρά προσωποκεντρικό κόμμα, όπου ο αρχηγός θα ηγείται χωρίς τη συμμετοχή των οργάνων και των στελεχών».
Ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος έχει μεγαλώσει μέσα στην Αριστερά, «δεν αποδέχεται αυτή την προσέγγιση με κανέναν τρόπο». Μάλιστα, κάποιοι επισημαίνουν ότι «το γεγονός ότι του θυμίζει τη δομή του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου τον κάνει να αντιδρά».
Είναι αβέβαιο αν οι διαφωνούντες θα επιθυμήσουν να ταυτιστούν με τον διαγραφέντα βουλευτή, αν και όλα είναι πιθανά, καθώς είναι γνωστό ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Το σίγουρο είναι ότι και οι δύο πλευρές επιδιώκουν το ίδιο: να ανακόψουν τον τρόπο πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος -κατά την άποψή τους- δεν σέβεται τα όργανα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη της Κουμουνδούρου αναζητούσαν τρόπους ώστε ο Παύλος Πολάκης να επιστρέψει στο κόμμα μετά το συνέδριο, προκειμένου να μην φανεί ότι υποχωρούν, καθώς φοβούνται ότι θα χάσουν την πλειοψηφία. Η επιστροφή του, ωστόσο, δεν θα γινόταν απλά. Θα απαιτούνταν μια κίνηση καλής θέλησης από μέρους του για να προχωρήσουν τα πράγματα.
Στην Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να διεξαχθεί η σημαντική μάχη, καθώς κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά θα κατατεθεί πρόταση μομφής ή αν θα βρεθεί κάποιος άλλος τρόπος για να αμφισβητηθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με το άρθρο 20 του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση αμφισβήτησης μπορεί να περάσει μόνο με 151 ψήφους από τους 300 και όχι με τους παρόντες.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας