Πολιτική

Κατρίνης: Οι λύσεις για το δημογραφικό περνούν από την περιφερειακή ανάπτυξη και το ζωντάνεμα της υπαίθρου

Κατρίνης: Οι λύσεις για το δημογραφικό περνούν από την περιφερειακή ανάπτυξη και το ζωντάνεμα της υπαίθρου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Κατρίνης: Οι λύσεις για το δημογραφικό περνούν μέσα από την περιφερειακή ανάπτυξη και το ζωντάνεμα της υπαίθρου

Σε Καστοριά, Γρεβενά και Φλώρινα ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος

«Η απουσία μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για το δημογραφικό και την περιφερειακή ανάπτυξη, αποτυπώνεται στη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας», τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης που επισκέφθηκε διαδοχικά τους νομούς Καστοριάς, Γρεβενών και Φλώρινας.

Τόνισε ότι η απολιγνιτοποίηση και η αναπτυξιακή υστέρηση αυτών των περιοχών, φέρνουν σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, από τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει ένα τοπικό σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης.

Ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε ότι καμία από τις προτάσεις της διακομματικής επιτροπής για το δημογραφικό, που συστάθηκε με πρωτοβουλία της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, δεν έχει υλοποιηθεί.

Αναφέρθηκε σε ουσιαστικά μέτρα και πολιτικές όπως:

  • Η παραγωγική ανασυγκρότηση και η αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα που θα δημιουργήσει νέες δουλειές και θα κρατήσει τους ανθρώπους στον τόπο τους.
  • Φορολογικά κίνητρα για νέους μικρούς και πολύ μικρούς επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους.
  • Μέτρα στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών και εξομοίωση των δικαιωμάτων των τρίτεκνων οικογενειών με αυτά των πολύτεκνων.
  • Ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική για οικογένειες με παιδιά με εφαρμογή της κοινωνικής κατοικίας και όχι ημίμετρα.
  • Μέτρα στήριξης και φορολογικές ελαφρύνσεις για την απόκτηση παιδιών σε γονείς με ηλικία έως 30 ετών.

Ο Μιχάλης Κατρίνης, στα πλαίσια της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία, επισκέφθηκε το νοσοκομείο Καστοριάς και Γρεβενών και μίλησε με τους εργαζόμενους και τις διοικήσεις για τα μισθολογικά, βαθμολογικά και φορολογικά κίνητρα που πρέπει να δοθούν για την προσέλκυση ιατρών, αλλά και την ένταξη των εργαζόμενων στις δομές του ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά, όπως έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

Έκανε λόγο για την ανάγκη να στηριχθεί η δημιουργική, παραγωγική και εξωστρεφής τοπική επιχειρηματικότητα, επισκεπτόμενος διαδοχικά καινοτόμες και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, όπως:

  • Τη δημοτική επιχείρηση Αμυνταίου ‘’Ξινό Νερό’’
  • Το συσκευαστήριο «Αγρός Πίνδου» στο Μικρό Σειρήνι Γρεβενών, μια μεταποιητική μονάδα με πρότυπα προϊόντα.

Ο Μιχάλης Κατρίνης, στην επικοινωνία του με τους πολίτες και στους τρεις νομούς της Δυτικής Μακεδονίας, είχε για μια ακόμα φορά την ευκαιρία να επιβεβαιώσει το καθολικό αίτημα των πολιτών για τη δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης που θα εμπνεύσει και θα εκφράσει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments