Πολιτική

Κινητικότητα στη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ

Κινητικότητα στη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ

Πηγή Φωτογραφίας: [368540] 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η δεξιά τάση του κυβερνώντος κόμματος εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένη για την ακολουθούμενη πολιτική.

Τα αποτελέσματα της στρατηγικής που ακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να εκλεγεί αρχικά πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στη συνέχεια πρωθυπουργός και τελικά να παραμείνει στην εξουσία, είναι πλέον εμφανή, καθώς η Δεξιά πτέρυγα του κόμματος αντιδρά έντονα στις πολιτικές του.

Αν και ο Μητσοτάκης έχει ενσωματώσει στελέχη της κυβέρνησης που προέρχονται από την σκληρή δεξιά, όπως ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης και ο Θάνος Πλεύρης, μια σημαντική μερίδα αυτών, κυρίως από τη Σαμαρική πτέρυγα, φαίνεται να τον απορρίπτει και να του προκαλεί σοβαρά προβλήματα.

Επιπλέον, πρόσφατα 51 βουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, αποδεικνύοντας ότι το ρήγμα εντός του κυβερνώντος κόμματος είναι βαθύ.

Παράλληλα, άλλες κυβερνητικές αποφάσεις έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Για παράδειγμα, η σφοδρή κριτική του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή σχετικά με την τροπολογία για τους μετανάστες, καθώς και οι δηλώσεις του κατά του Μητσοτάκη σε εκδήλωση για την παρουσίαση βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη.

Επίσης, ο Κώστας Καραμανλής, έτερος πρώην πρωθυπουργός της ΝΔ, έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για ζητήματα που αφορούν το κράτος δικαίου, όπως το ζήτημα των υποκλοπών. Το κοινό «μέτωπο» των δύο πρώην πρωθυπουργών ενδέχεται να μην έχει κλείσει, και είναι πιθανό να υπάρξουν νέες επιθέσεις κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στο άμεσο μέλλον.

Η δεξιά πτέρυγα της ΝΔ εκφράζει έντονη κριτική προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στα ζητήματα της καθημερινότητας, που η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να επιλύσει. Η συνεχής αύξηση των τιμών, η οποία αντιμετωπίζεται με ημίμετρα, η διαχείριση των φυσικών καταστροφών, η κατάσταση του ΕΣΥ, καθώς και η διαχείριση των διεθνών σχέσεων, αποτελούν τα κύρια σημεία της κριτικής.

Πριν από τις ευρωεκλογές, δεν ήταν σαφές πώς θα κατευθυνθεί το ρεύμα δυσαρέσκειας. Οι αυξανόμενες επιδόσεις του Κυριάκου Βελόπουλου θα μπορούσαν να προσελκύσουν κάποιους ψηφοφόρους, ωστόσο οι αμφιταλαντεύσεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης αποδείχθηκαν αποτρεπτικές σε ορισμένες περιπτώσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, εμφανίστηκε η πρώην υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, Αφροδίτη Λατινοπούλου. Εκμεταλλευόμενη την παγκόσμια τάση ανόδου της ακροδεξιάς (Γαλλία, Ιταλία, ΗΠΑ) και τα κοινωνικά δίκτυα, η νεαρή πολιτικός βρήκε στήριξη από στελέχη της δεξιάς πτέρυγας του κυβερνώντος κόμματος. Άσκησε σφοδρή κριτική στη ΝΔ, προβάλλοντας ταυτόχρονα τον «αντισυστημικό» και «υπεύθυνο» λόγο της.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα υψηλότερα ποσοστά της καταγράφηκαν στη Βόρεια Ελλάδα, παραδοσιακό προπύργιο της ΝΔ, καθώς και σε συγκεκριμένες περιοχές της Πελοποννήσου, όπως η Λακωνία και η Αργολίδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments