Πολιτική

Μητσοτάκης: Από τη Λάρισα ξεκίνησε την περιοδεία στη Θεσσαλία – Επίσκεψη στο Κτηματολογικό Γραφείο Θεσσαλίας

Μητσοτάκης: Από τη Λάρισα ξεκίνησε την περιοδεία στη Θεσσαλία – Επίσκεψη στο Κτηματολογικό Γραφείο Θεσσαλίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Μητσοτάκης: Από τη Λάρισα ξεκίνησε την περιοδεία στη Θεσσαλία - Επίσκεψη στο Κτηματολογικό Γραφείο Θεσσαλίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον πρόεδρο Συμβολαιογράφων Θεσσαλίας και παρακολούθησε live ψηφιακό έλεγχο εγγράφου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Λάρισα ξεκίνησε την επίσκεψή του στη Θεσσαλία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς το πρωί της Δευτέρας (2.9.24) βρέθηκε στο Κτηματολογικό Γραφείο Θεσσαλίας που έχει την έδρα του στην περιοχή του ΟΣΕ.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Καπετάνος, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος.

Τον πρωθυπουργό περίμεναν, επίσης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, η χωρική αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κ. Μαρία Γαλλιού και η χωρική αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Τρικάλων κ. Χριστούλα Ντιντή.

«Έχω δει εντυπωσιακές φωτογραφίες γι’ αυτό κτίριο και ήθελα να το δω από κοντά», ήταν τα πρώτα λόγια του πρωθυπουργού.

Αυτή η επίσκεψη σηματοδοτεί την έμφαση της κυβέρνησης στην προώθηση των ψηφιακών υποδομών και της διαχείρισης της γης, ενισχύοντας τη σημασία των κτηματολογικών υπηρεσιών στη Θεσσαλία.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνομίλησε με τον πρόεδρο Συμβολαιογράφων Θεσσαλίας και παρακολούθησε live ψηφιακό έλεγχο εγγράφου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για το νέο Κτηματολόγιο που λειτουργεί στη Λάρισα και είχε συνομιλία με τον πρόεδρο Συμβολαιογράφων Θεσσαλίας, Γιάννη Κόνσολα. Ακόμα, παρακολούθησε live ψηφιακό έλεγχο εγγράφου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης από τον προϊστάμενο του καταστήματος Κτηματολογίου, διαδικασία που παλιότερα χρειαζόταν πάνω από 2 ώρες, ενώ πλέον ολοκληρώνεται σε 5 λεπτά.

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο είναι ο πρώτος δημόσιος φορέας που αξιοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη για την ενίσχυση της παραγωγικότητας. Μέσω του akinita.gov.gr, η χρονοβόρα μέχρι σήμερα διαδικασία της μεταγραφής ενός συμβολαίου αγοραπωλησίας ολοκληρώνεται πλέον για το λειτουργούν Κτηματολόγιο σε 1 εργάσιμη ημέρα. Μέσω του maps.ktimatologio.gr, όλοι οι πολίτες έχουν εικόνα για την κατάσταση της κτηματογράφησης στη χώρα και μπορούν να ενημερωθούν για τα ακίνητά τους ή να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες, αν στην περιοχή τους η κτηματογράφηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο είχε δημιουργήσει διαδραστικό χάρτη καταγραφής της πλημμύρας που προκλήθηκε από την κακοκαιρία Daniel στον θεσσαλικό κάμπο, όπως καταγράφηκε από το δορυφόρο Sentinel στις 10 Σεπτεμβρίου 2023.

Το Κτηματολογικό Γραφείο Λάρισας, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 5/4/2023, είναι η έδρα του Κτηματολογίου για ολόκληρη τη Θεσσαλία. Ο φορέας διαθέτει υποκαταστήματα στον Τύρναβο, στην Καρδίτσα, στον Βόλο, στη Σκιάθο και στα Τρίκαλα. Έχουν καταργηθεί και τα 28 Υποθηκοφυλακεία στη Θεσσαλία και λειτουργεί με πλήρη ενσωμάτωση. Το γραφείο από την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 λειτουργεί σε ένα νέο σύγχρονο κτίριο. Από 5% χρήση του διαδικτύου στη Λάρισα πριν από 1 χρόνο, πλέον οι περισσότερες πράξεις υποβάλλονται ψηφιακά.

Ακολουθώντας το καλό παράδειγμα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, και στη Λάρισα θα υιοθετηθεί η αποκλειστική χρήση των ψηφιακών εργαλείων για την υποβολή των συμβολαιογραφικών πράξεων προς το Κτηματολόγιο. Από τις 200 αποφάσεις ανά μήνα, μετά την ψηφιοποίηση της διαδικασίας νομικού ελέγχου πράξεων, η παραγωγικότητα έχει αυξηθεί ακόμη και κατά 300% σε σύγκριση με πέρυσι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments