Αθλητισμός

Πρώην παίκτης των ερυθρόλευκων δηλώνει: Έπρεπε να γίνει η μετάβαση από τον Ολυμπιακό

Πρώην παίκτης των ερυθρόλευκων δηλώνει: Έπρεπε να γίνει η μετάβαση από τον Ολυμπιακό

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Πρώην παίκτης των ερυθρόλευκων δηλώνει: Έπρεπε να γίνει η μετάβαση από τον Ολυμπιακό

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο WEB Radio της ΕΟΚ παραχώρησε ο Γιώργος Τανούλης μιλώντας για τις πρώτες του εντυπώσεις από το Μαρούσι.

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο WEB Radio της ΕΟΚ παραχώρησε ο Γιώργος Τανούλης μιλώντας για τις πρώτες του εντυπώσεις από το Μαρούσι.

Παράλληλα, ο Έλληνας σέντερ αναφέρθηκε και στον δανεισμό του από τους Ερυθρόλευκους στην αθηναϊκή ομάδα, επισημαίνοντας ότι ήταν μια μετάβαση που έπρεπε να γίνει.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Γιώργος Τανούλης:

Για τη μετάβασή του απ’ τον Ολυμπιακό στο Μαρούσι: «Η μετάβαση ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει για ‘μένα. Είναι μέρος της διαδικασίας ώστε να “ψηθώ” κι εγώ. Έχω πάρει τα παιχνίδια μου, αλλά το να βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον που θα έχεις ευθύνη σε αυτήν την ηλικία είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει ένα παιδί. Όλοι ξέρουμε ότι το Μαρούσι έχει ιστορία, παρ’ όλο που βρέθηκε τα τελευταία χρόνια σε χαμηλότερη κατηγορία. Έχει κάνει τρελές πορείες στην Ευρώπη, έχει κατακτήσει τρόπαιο και είναι πάντα ωραίο να δείχνουν ενδιαφέρον για εσένα ομάδες με ιστορία».

Για τις έως τώρα εντυπώσεις του: «Έχω μείνει έκπληκτος με την κατάσταση που επικρατεί. Το κλίμα είναι πάρα πολύ ωραίο, τα παιδιά είναι καταπληκτικά και γενικά η ομάδα εμπνέει μια υγεία. Αυτό καθημερινά σε κάνει να πηγαίνεις στο γήπεδο με χαμόγελο και να απολάμβανες το μπάσκετ».

Για την ανταγωνιστικότητα που υπάρχει στη θέση την οποίαν αγωνίζεται: «Εμένα μού αρέσει πάρα πολύ. Την ανταγωνιστικότητα στη θέση την ένιωσα στο πετσί μου τα προηγούμενα χρόνια με τον Μιλουτίνοφ, τον Φαλ, τον Πετρούσεφ, τον Πίτερς, τον Ράιτ. Σε όλο το πρωτάθλημα υπάρχουν τρομεροί ψηλοί, τρομεροί ξένοι, πολύ καλοί και έμπειροι Έλληνες, οπότε είναι κάτι που σου δίνει κίνητρο να “μπεις” ανάμεσά τους και να σταθείς αντάξιος της ανταγωνιστικότητας που υπάρχει. Πάντα θέλω να βρίσκομαι σε τέτοιες καταστάσεις. Είναι πάρα πολύ ωραίο να έχω στη θέση μου τόσο καλούς παίκτες και να προσπαθώ καθημερινά να ανταποκριθώ και να ανταγωνιστώ».

Για το ότι στον Ολυμπιακό είχε το «πρέπει» του αποτελέσματος και στο Μαρούσι αυτό δεν υπάρχει σε τέτοιον βαθμό: «Εμένα μού αρέσει γενικά η νοοτροπία του να κερδίζω με οποιονδήποτε και να παίζω. Στον Ολυμπιακό είναι πολύ έντονο το ότι πρέπει να νικήσεις, αλλά, κατά τη γνώμη μου, το “πρέπει” το βάζουμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας. Οπότε δεν αλλάζει κάτι για ‘μένα όπου και να ‘μαι, ο σκοπός είναι ένας. Πρακτικά την πίεση τη βάζουμε εμείς οι παίκτες στον εαυτό μας και δε θα αλλάξει αυτό».

Για τους στόχους της νέας σεζόν: «Όσο κλισέ κι αν ακούγεται το “πάμε να δουλέψουμε και ότι βγει”, είναι το μόνο που μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Πάντα η νίκη είναι αυτοσκοπός και δεν υπάρχει τίποτα άλλο, ανεξαρτήτως συνθηκών και αντιπάλων, αλλά εμείς πάμε μόνο βήμα-βήμα. Οι στόχοι θα έρθουν μόνο μέσα απ’ την καθημερινή επίτευξη μικρών στόχων».

Για τη πνευματική διαχείριση τού να μην έχεις τον χρόνο συμμετοχής που είχες στα εφηβικά: «Είναι κάτι που μπορεί να φανεί δύσκολο σε κάποιον, αλλά παίζει μεγάλο ρόλο η νοοτροπία κάθε παιδιού και το να ξέρει πού πατάει και πού βρίσκεται. Μου έκανε πολύ καλό ότι από μικρή ηλικία ο κόουτς Παπαθεοδώρου στον ΠΑΟΚ με είχε πάρει στο ανδρικό και, παρ’ ότι ήμουν στο εφηβικό, είχα μια εμπειρία του τι πάει να πει Α1. Ήξερα πού βρίσκομαι, πάντα χωρίς φόβο. Είναι όλο μια διαδικασία. Πρέπει να περάσεις απ’ τα εφηβικά σαν ένας παίκτης που έχει χρόνο και παιχνίδια και όταν φτάνεις στο σημείο να ανταγωνιστείς με άντρες να υπάρχει μια δυσκολία στην αρχή, σωματικά και πνευματικά. Εκεί είναι ένα σημείο που πρέπει να φανείς δυνατός ώστε να κάνεις το επόμενο βήμα».

Για την εμπειρία του με την Εθνική Ανδρών: «Το απόλαυσα όσο τίποτα. Δεν υπάρχει κάτι μεγαλύτερο απ’ το να είσαι στις κλήσεις της Εθνικής, σε ό,τι διοργάνωση κι αν είναι. Είναι μεγάλη τιμή. Οι διακοπές ήταν το τελευταίο που με απασχολούσε και όλο αυτό το χάρηκα με την καρδιά μου»

Για το τι «ταυτότητα» θα έβαζε στον εαυτό του: «Αγωνιστικά μπορώ να κάνω κάποια πράγματα, αλλά αυτό που με χαρακτηρίζει είναι η νοοτροπία μου και η δουλειά που ρίχνω. Απ’ τον ΠΑΟΚ, στον Προμηθέα, στον Ολυμπιακό και τώρα στο Μαρούσι δε σκέφτομαι τι είμαι, το μόνο που σκέφτομαι είναι η κάθε προπόνηση. Είναι το μόνο που με ενδιαφέρει»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments