Ελλάδα

Πόσοι είναι οι πυροσβέστες στην Ελλάδα – Ο επίσημος αριθμός

Πόσοι είναι οι πυροσβέστες στην Ελλάδα – Ο επίσημος αριθμός

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Πόσοι είναι οι πυροσβέστες στην Ελλάδα - Ο επίσημος αριθμός

Οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες το φετινό καλοκαίρι ήταν οι χειρότερες των τελευταίων 40 ετών, είπε προσφάτως ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας

Οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες το φετινό καλοκαίρι ήταν οι χειρότερες των τελευταίων 40 ετών, είπε προσφάτως ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στις προσπάθειες των στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πέρα από τα 40 εθνικά αεροσκάφη και ελικόπτερα που χρησιμοποιήθηκαν για την αεροπυρόσβεση και τα επιπλέον 49 μισθωμένα από το ελληνικό δημόσιο εναέρια μέσα για την από αέρος κατάσβεση των πυρκαγιών, πόσοι είναι συνολικά οι πυροσβέστες που μπορούν να κινητοποιηθούν σε περίπτωση φωτιάς;

Η LiFO ζήτησε τα επίσημα στοιχεία για το ανθρώπινο δυναμικό της Πυροσβεστικής από το γραφείο Τύπου του ΠΣ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που επικαιροποιήθηκαν την 1η Σεπτεμβρίου, ο επίσημος αριθμός του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος είναι 21.896 γυναίκες και άνδρες, συνολικά.

Αναλυτικά, οι μόνιμοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος είναι 11.226.

Επιπλέον, επταετείς (όπως, δηλαδή, ονομάζονται, οι δασοκομάντος που στελεχώνουν τις 16 ΕΜΟΔΕ είναι 1.146 και πενταετείς (με σύμβαση πενταετούς διάρκειας) είναι επιπλέον 2.323 πυροσβέστες.

Εποχικοί πυροσβέστες, που προσλαμβάνονται για τέσσερις μήνες είναι 2.464 και οι εθελοντές πυροσβέστες που κάνουν 2-3 υποχρεωτικές υπηρεσίες τον μήνα είναι 4.737.

Φέτος, για την κατάσβεση των πυρκαγιών υπήρχαν διαθέσιμα συνολικά 89 εναέρια μέσα (αεροσκάφη – ελικόπτερα), εκ των οποίων τα 40 κρατικά και τα 49 μισθωμένα.

Το 2024 διπλασιάστηκε ο αριθμός των εισακτέων στην Πυροσβεστική Ακαδημία, καθώς εισάγονται 250 αγόρια και κορίτσια, από 125 που εισάγονταν κάθε έτος, την προηγούμενη περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι στη μεγάλη φωτιά της Αττικής τον Αύγουστο, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, όταν η φωτιά έφτασε από τον Βαρνάβα στην Πεντέλη, στο πεδίο επιχειρούσαν 560 πυροσβέστες και 16 ομάδες δασοκομάντος, με βάση την επίσημη ενημέρωση στις 9 το πρωί της Δευτέρας, 12 Αυγούστου. Στην κλιμάκωση της φωτιάς, στα μέτωπα της Βορειοανατολικής Αττικής και στο Πεντελικό όρος μέχρι τη Νέα Πεντέλη, τα Βριλήσσια και το Χαλάνδρι, ο μέγιστος αριθμός πυροσβεστών που συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς ήταν 702 άτομα με 199 οχήματα.

Πηγή: lifo.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments