Γεωπολιτικά

Μπάιντεν: Ο Νετανιάχου δεν κάνει αρκετά για μια συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων

Μπάιντεν: Ο Νετανιάχου δεν κάνει αρκετά για μια συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων

Πηγή Φωτογραφίας: U.S. President Joe Biden looks on during his visit at the Chavis Community Center in Raleigh, North Carolina, U.S., March 26, 2024. REUTERS/Elizabeth Frantz

Ερωτηθείς εάν πιστεύει πως ο Νετανιάχου κάνει αρκετά για να εξασφαλίσει μια συμφωνία για τους ομήρους, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε «όχι», χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι είναι πολύ κοντά στο να παρουσιάσει μια τελική πρόταση συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Γάζα.

Ωστόσο, πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters ότι δεν πιστεύει πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάνει αρκετά για να εξασφαλίσει μια τέτοια συμφωνία.

Ο κ. Μπαίντεν είχε συνομιλία με δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, στον απόηχο του εντοπισμού των σορών έξι ομήρων στη Γάζα (ανάμεσά τους και ενός 23χρονου Αμερικανοισραηλινού), που ενίσχυσε την πίεση κατά του Νετανιάχου.

Ερωτηθείς εάν πιστεύει πως ο Νετανιάχου κάνει αρκετά για να εξασφαλίσει μια συμφωνία για τους ομήρους, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε «όχι», χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Σε ερώτηση αν σχεδιάζει να παρουσιάσει μια τελική συμφωνία για τους ομήρους και στις δύο πλευρές αυτήν την εβδομάδα, ο κ. Μπάιντεν απάντησε: «Είμαστε πολύ κοντά σε αυτό».

Ο κ. Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις επρόκειτο να συναντηθούν εντός της ημέρας με τη διαπραγματευτική ομάδα των ΗΠΑ.

Ισραήλ: Το Εργατικό Δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να λήξει η γενική απεργία

Στο μεταξύ, ισραηλινό εργατοδικείο διέταξε να σταματήσει αμέσως η απεργία που ξεκίνησε το πρωί με σκοπό να αυξηθεί η πίεση στην κυβέρνηση Νετανιάχου προκειμένου να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

Στην αιτιολόγηση της απόφασής του το δικαστήριο εκτίμησε πως «ήταν σαφές πως επρόκειτο για μια πολιτική απεργία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments