Διεθνή

Γερμανία-δημοσκόπηση σοκ: 2η η ακροδεξιά Afd -Ανεβαίνει το κόμμα της Βάγκενκνεχτ

Γερμανία-δημοσκόπηση σοκ: 2η η ακροδεξιά Afd -Ανεβαίνει το κόμμα της Βάγκενκνεχτ

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Γερμανία-δημοσκόπηση σοκ: 2η η ακροδεξιά Afd -Ανεβαίνει το κόμμα της Βάγκενκνεχτ

Σοκ προκαλεί στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας μια νέα δημοσκόπηση

Σοκ προκαλεί στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας μια νέα δημοσκόπηση, που καταγράφει νέα άνοδο της ακροδεξιάς AfD και του λαϊκιστικού αριστερού κόμματος της Βάγκενκνεχτ, αλλά και καταβαράθρωση των συγκυβερνώντων Φιλελευθέρων.

Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση των Insa-Meinungstrend για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, την πρώτη μετά τον εκλογικό θρίαμβο της ΑfD στη Θουριγγία και στη Σαξονία της ανατολικής Γερμανίας, η Ακροδεξιά αυξάνει κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, στο 19%, τα ποσοστά της στην πρόθεση ψήφου, κι αυτή τη στιγμή είναι δεύτερη, πίσω από τους Χριστιανοδημοκράτες, που παραμένουν πρώτη δύναμη με 31,5%.

Δεύτερη δύναμη η AfD στην τελευταία δημοσκόπηση στη Γερμανία

Ενισχυμένο, εκτός από την AfD, εμφανίζεται και το λαϊκιστικό αριστερό κόμμα της Σάρα Βάγκενκνεχτ, με ποσοστό 9,5% (+0,5%), σε σύγκριση με την προηγούμενη σφυγμομέτρηση του ίδιου ινστιτούτου.

Οι Σοσιαλδημοκράτες του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς βρίσκονται στην τρίτη θέση, διατηρώντας το 15% της περασμένης εβδομάδας, μπροστά από τους συγκυβερνώντες Πράσινους, που υποχωρούν κατά μία μονάδα, στο 10,5%, και τους ελάσσονες κυβερνητικούς εταίρους Φιλελεύθερους, που καταβαραθρώνονται στο 4,5% (-1%) και δεν πιάνουν, έτσι, το όριο εισόδου στην Μπούντεσταγκ (5%).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments