Διεθνή

Λιβύη: Συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για να λυθεί η κρίση της Κεντρικής Τράπεζας

Λιβύη: Συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για να λυθεί η κρίση της Κεντρικής Τράπεζας

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Έμμεσες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις της Λιβύης.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι οργάνωσε έμμεσες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δυο αντίπαλες κυβερνήσεις της Λιβύης.

Οι διαφορές των οποίων πυροδότησαν κρίση στη διοίκηση του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της χώρας και ανησυχία εντός και εκτός χώρας για τον πετρελαϊκό της τομέα.

Κρίση στη Λιβύη Η Αποστολή Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη (MANUL στα γαλλικά, UNSMIL στα αγγλικά) εξήγησε πως διεξήχθησαν χωριστά συναντήσεις με τα μέρη και διεξήχθη «ανοικτός και τίμιος διάλογος».

Βυθισμένη στο χάος μετά την πτώση και τον θάνατο του δικτάτορα Μουάμαρ Καντάφι το 2011, η Λιβύη έχει δυο αντίπαλες κυβερνήσεις, αυτήν του πρωθυπουργού Αμπντελχαμίντ Ντμπάιμπα, στο δυτικό τμήμα της χώρας, επισήμως αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ, και ανταγωνιστική στο ανατολικό της τμήμα, που υποστηρίζεται από τον ισχυρό στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Οι «προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης» καταγράφονται μετά την απόφαση των αρχών στην Τρίπολη να απομακρύνουν από τη θέση του τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Λιβύης (ΚΤΛ)· ο ελιγμός καταδικάστηκε από την κυβέρνηση στο ανατολικό τμήμα της χώρας, που βλέπει σ’ αυτόν απόπειρα της άλλης πλευράς να πάρει τον έλεγχο του θεσμού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments