Διεθνή

Μεσανατολικό: Oγκώδεις διαδηλώσεις σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ για την απελευθέρωση των ομήρων

Μεσανατολικό: Oγκώδεις διαδηλώσεις σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ για την απελευθέρωση των ομήρων

Πηγή Φωτογραφίας: slpress.gr//Μεσανατολικό: Oγκώδεις διαδηλώσεις σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ για την απελευθέρωση των ομήρων

Στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής δε λέει να κοπάσει το σοκ από την εύρεση των έξι νεκρών Ισραηλινών ομήρων με το πολιτικό και κοινωνικό ρήγμα στο Ισραήλ να μεγαλώνει

Στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής δε λέει να κοπάσει το σοκ από την εύρεση των έξι νεκρών Ισραηλινών ομήρων με το πολιτικό και κοινωνικό ρήγμα στο Ισραήλ να μεγαλώνει. Χιλιάδες Ισραηλινοί βγήκαν στους δρόμους σε νέες διαδηλώσεις ενώ η πρωτοφανής γενική απεργία παρέλυσε σχολεία, νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες την ώρα που ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός εμφανίζεται αδιάλλακτος για την παρουσία των ισραηλινών στρατευμάτων, στα σύνορα Γάζας-Αιγύπτου. Την ίδια ώρα το Ηνωμένο Βασίλειο περιορίζει τις πωλήσεις όπλων στην κυβέρνηση Νετανιάχου, ο οποίος δέχθηκε τη δημόσια επίκριση του Τζο Μπάιντεν για την στάση που κράτησε στην απελευθέρωση των ομήρων, ασκώντας παράλληλα πίεση για επίτευξη συμφωνίας.

Η πίεση που ασκείται στον Iσραηλινό πρωθυπουργό, Μπεντζαμίν Νετανιάχου για να κλείσει συμφωνία με τη Χαμάς ώστε να επιστρέψουν οι όμηροι από τη Λωρίδα της Γάζας, μετά τον θάνατο ακόμη έξι εξ αυτών, εντάθηκε κι άλλο χθες, Δευτέρα με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν να του προσάπτει πως δεν πράττει αρκετά για να επιτευχθεί.

Σχεδόν 11 μήνες μετά το ξέσπασμα της ένοπλης σύρραξης στη Λωρίδα της Γάζας, με έναυσμα άνευ προηγουμένου έφοδο της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, οι εμπόλεμες πλευρές αντάλλαξαν νέες απειλές μετά την ανάκτηση από τον ισραηλινό στρατό των πτωμάτων έξι ομήρων από υπόγεια σήραγγα στο νότιο τμήμα του θυλάκου υπό πολιορκία.

O Nετανιάχου σε συνέντευξη Τύπου ζήτησε καταρχήν συγγνώμη για τους έξι ομήρους γιατί δεν κατάφερε να τους φέρει πίσω ζωντανούς, ενώ παράλληλα είπε ότι κατηγόρησε τη Χαμάς ότι τους σκότωσε με μια σφαίρα πίσω από το κεφάλι.

Υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολουθεί, επαναλαμβάνοντας ότι το Ισραήλ θα πρέπει να διατηρήσει τον έλεγχο του διαδρόμου στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο, γιατί έτσι θα αποτραπούν νέες επιθέσεις από τη Χαμάς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments