Διεθνή

Ναυάγιο στη Σικελία: Τι έδειξαν οι πρώτες νεκροψίες στα θύματα της τραγωδίας

Ναυάγιο στη Σικελία: Τι έδειξαν οι πρώτες νεκροψίες στα θύματα της τραγωδίας

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ναυάγιο στη Σικελία: Τι έδειξαν οι πρώτες νεκροψίες στα θύματα της τραγωδίας

Δύο βδομάδες πέρασαν από την ημέρα που το πολυτελές ιστιοφόρο Bayesian έπεσε σε κακοκαιρία και βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά στο Πορτιτσέλο, κοντά στο Παλέρμο της Σικελίας, με τις έρευνες να συνεχίζονται

Δύο βδομάδες πέρασαν από την 19η Αυγούστου, την ημέρα που το πολυτελές ιστιοφόρο Bayesian έπεσε σε κακοκαιρία και βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά στο Πορτιτσέλο, κοντά στο Παλέρμο της Σικελίας.

Στο τραγικό ναυάγιο στη Σικελία έχασαν τη ζωή τους 7 άτομα, ανάμεσα σε αυτός και ο ιδιοκτήτης του σκάφους, ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς και η κόρη του, η 18χρονη Χάνα. Η σύζυγος του Λιντς, Άντζελα Μπακαρές, επέζησε μαζί με άλλα 14 άτομα.

Τι έδειξαν οι πρώτες νεκροψίες 

Συνεχίζονται οι έρευνες για το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 7 ανθρώπους, με το γραφείο του εισαγγελέα να ερευνά τα αίτια της βύθισης του σκάφους.

Πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες νεκροψίες – νεκροτομές από τον ιατροδικαστή και συγκεκριμένα στις σορούς του δικηγόρου Κρις Μορβίλο και της συζύγου του Νέντα, οι οποίοι ήταν μεταξύ των επιβαινόντων του μοιραίου ιστιοφόρου. Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στην Daily Mail, οι πρώτες νεκροψίες επιβεβαίωσαν ότι τα θύματα πέθαναν από πνιγμό και δεν υπήρχαν «σημάδια» άλλων τραυματισμών.

Οι υπόλοιπες νεκροψίες θα διενεργηθούν μέσα στην εβδομάδα, ενώ την ίδια ώρα «τρέχει» η δικαστική έρευνα.

Συγκεκριμένα, τρία μέλη του πληρώματος βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό έρευνα για υποψία πολλαπλής ανθρωποκτονίας από αμέλεια και πρόκληση ναυαγίου, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου Τζέιμς Κάτφιλντ, ο οποίος ερευνάται για «ανθρωποκτονία και πρόκληση ναυαγίου». Ο Κάτφιλντ άσκησε το δικαίωμα να παραμείνει σιωπηλός όταν ανακρίθηκε από τους εισαγγελείς την περασμένη Τρίτη, δήλωσαν οι δικηγόροι του. Εξήγησαν ότι ήταν «ταραγμένος» και πως οι ίδιοι χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για να «χτίσουν» την υπόθεση υπεράσπισης.

«Σώσαμε, όσους μπορούσαμε»

Την ίδια ώρα ένας από τους επιζώντες και μέλος του πληρώματος του Bayesian δήλωσε ότι το πλήρωμα «έσωσε, όποιον μπορούσε», την ώρα που το σκάφος βυθιζόταν.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, ο 22χρονος Μάθιου Γκρίφιθς, ο οποίος είχε βάρδια τη νύχτα της τραγωδίας, δήλωσε στους ερευνητές ότι τα μέλη του πληρώματος έκαναν ό,τι μπορούσαν, για να σώσουν όσους επέβαιναν στο Bayesian. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, περιγράφοντας τα γεγονότα της μοιραίας νύχτας: «Ξύπνησα τον καπετάνιο όταν ο άνεμος ήταν στους 20 κόμβους (23 μίλια την ώρα). Εκείνος έδωσε εντολή να ξυπνήσουν όλοι οι υπόλοιποι. Το πλοίο έγειρε και μας έριξε στο νερό. Στη συνέχεια καταφέραμε να ξανασηκωθούμε και προσπαθήσαμε να σώσουμε όσους μπορούσαμε».

Τέλος, πρόσθεσε: «Περπατούσαμε πάνω στα τοιχώματα (του σκάφους). Σώσαμε όσους μπορούσαμε, ο Κάτφιλντ έσωσε επίσης το κοριτσάκι και τη μητέρα του», όπως είπε, αναφερόμενος στην επιβάτιδα Σαρλότ Γκολούνσκι και την ενός έτους κόρη της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments