Διεθνή

Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση σκότωσε 41 και τραυμάτισε 180 στην Πολτάβα

Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση σκότωσε 41 και τραυμάτισε 180 στην Πολτάβα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση σκότωσε 41 και τραυμάτισε 180 στην Πολτάβα

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσική πυραυλική επίθεση και περισσότεροι από 180 τραυματίστηκαν στην πόλη Πολτάβα, δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ρωσικό πυραυλικό χτύπημα στην Πολτάβα της Ουκρανίας προκάλεσε μακελειό με 41 νεκρούς και 180 τραυματίες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε βίντεο που δημοσίευσε ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν την πόλη με δύο βαλιστικούς πυραύλους, προκαλώντας σημαντικές ζημιές και στο Ινστιτούτου Τηλεπικοινωνιών της περιοχής.

Τρεις νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις στις επαρχίες Ζαπορίζια και Ντνιπροπετρόφσκ

Ένα 8χρονο αγόρι είναι μεταξύ των δύο ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε ρωσικές επιθέσεις εναντίον της επαρχίας Ζαπορίζια, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ενώ ένας τρίτος έχασε τη ζωή του σε πυραυλική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο, δήλωσαν οι περιφερειακοί κυβερνήτες.

Η Ρωσία στοχοθέτησε επίσης σιδηροδρομικές υποδομές σε δύο επαρχίες της Ουκρανίας και μία ενεργειακή εγκατάσταση στη βόρεια επαρχία Τσερνίχιβ, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανέφερε ότι από τη χθεσινοβραδινή επίθεση εναντίον ξενοδοχείου στη Ζαπορίζια σκοτώθηκε μία γυναίκα και ο γιος της, ενώ τραυματίστηκαν ο σύζυγός της και η έφηβη κόρη της, που νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η έκρηξη ακούστηκε λίγη ώρα προτού ηχήσουν οι σειρήνες προειδοποίησης, δήλωσε η Άννα Σαβτσένκο, εργαζόμενη σε πρατήριο καυσίμων που βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο.

«Δεν είχαμε χρόνο να κρυφτούμε πουθενά. Ακούσαμε μια πολύ ισχυρή έκρηξη και ανθρώπους να ουρλιάζουν», πρόσθεσε.

Τη χθεσινή ημέρα σημειώθηκαν 313 επιθέσεις και βομβαρδισμοί εναντίον 11 περιοχών, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές πολλά κτίρια στην επαρχία Ζαπορίζια, σχολίασε ο Ιβάν Φεντόροφ κυβερνήτης της επαρχίας Ζαπορίζια. Μεταξύ των επιθέσεων αυτών ήταν ένα πυραυλικό πλήγμα εναντίον της ομώνυμης πόλης.

Στο μεταξύ η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία σε ανακοίνωσή της στο Telegram ανέφερε ότι στη διάρκεια της νύκτας κατέρριψε 27 από τα 35 drones που εκτόξευσε η Ρωσία. Πρόσθεσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν τρεις βαλλιστικούς πυραύλους και έναν πύραυλο κρουζ εναντίον της Ουκρανίας.

Το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι από ρωσικό πλήγμα εναντίον ενεργειακής υποδομής στην Τσερνίχιβ τραυματίστηκαν τρεις εργαζόμενοι.

Εξάλλου η Ρωσία στοχοθέτησε σιδηροδρομικές υποδομές στη βόρεια επαρχία Σούμι και την κεντρική επαρχία Ντνιπροπετρόφσκ. Ο Βιτάλι Κιμ κυβερνήτης της Μικολάιφ δήλωσε ότι πυραυλική επίθεση που είχε στόχο την επαρχία δεν προκάλεσε θύματα.

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης του Κιέβου Ρουσλάν Κραβτσένκο επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν θύματα ή σοβαρές ζημιές στην πόλη, αφού η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε τα εισερχόμενα βλήματα. Ωστόσο πρόσθεσε ότι από τα συντρίμμια τους προκλήθηκαν πυρκαγιές σε δασικές περιοχές και μικρές υλικές ζημιές σε πολυώροφο κτίριο.

Αργά χθες, Δευτέρα, οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν πυραύλους και εναντίον της πόλης Ντνίπρο, στην κεντρική Ουκρανία, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν έξι, ενώ κατοικίες υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με τον Σέρχιι Λισάκ περιφερειακό κυβερνήτη του Ντνιπροπετρόφσκ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments