Νέα

Breitling: 140 χρόνια πρωτιές με ένα νέο ντεμπούτο

Breitling: 140 χρόνια πρωτιές με ένα νέο ντεμπούτο

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, liberal.gr, Breitling: 140 χρόνια

Η Breitling, που ιδρύθηκε το 1884, γιορτάζει την επέτειό της με έναν εορτασμό διάρκειας ενός έτους των «140 χρόνων πρωτιές».

ΗBreitling παρουσιάζει περιορισμένες εκδόσεις για την 140ή επέτειο των τριών κορυφαίων μοντέλων της – Premier, Navitimer και Chronomat. Κάθε ένα από αυτά είναι εξοπλισμένο με τον πρωτοποριακό μηχανισμό B19, ο οποίος υπόσχεται έναν αιώνα ακριβείας χωρίς ιδιαίτερες προσαρμογές και ένα εντυπωσιακό απόθεμα ισχύος 96 ωρών.

Η Breitling, που ιδρύθηκε το 1884, γιορτάζει την επέτειό της με έναν εορτασμό διάρκειας ενός έτους των «140 χρόνων πρωτιές». Τώρα υπάρχει μια νέα προσθήκη σε αυτόν τον κατάλογο πρωτοποριακών επιτευγμάτων: ο μηχανισμός

B19, ο πρώτος μηχανισμός χρονογράφου με διηνεκές ημερολόγιο της Breitling. Ο νέος μηχανισμός κάνει το ντεμπούτο του σε τρία ρολόγια περιορισμένης έκδοσης για την 140ή επέτειο που αντιπροσωπεύουν τα είδωλα της Breitling: η Premier, η Navitimer και η Chronomat.

«Η Premier, η Navitimer και η Chronomat είναι οι πιο εντυπωσιακές συλλογές στην ιστορία της Breitling», αναφέρει ο Georges Kern, διευθύνων σύμβουλος της Breitling. «Δεν θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε μία από αυτές για να παρουσιάσουμε τον νέο μηχανισμό B19 για την επέτειό μας – έπρεπε να είναι και οι τρεις».

Πριν εμβαθύνουμε στις λεπτομέρειες, δείτε μερικές από τις πρωτιές της Breitling που οδήγησαν σε αυτήν τη στιγμή:

1884: Ο ιδρυτής Léon Breitling δημιούργησε μια επιχείρηση με επίκεντρο τη μέτρηση του χρόνου, της ταχύτητας, των καρδιακών παλμών, του ήχου και σχεδόν όλων όσων θα μπορούσαν να μετρηθούν με έναν χρονογράφο τσέπης. 1915: Ο γιος του, Gaston, παρουσίασε τον πρώτο χρονογράφο χειρός με ένα ανεξάρτητο κουμπί στη θέση δύο που μπορούσε να εκκινήσει, να σταματήσει και να μηδενίσει τα δευτερόλεπτα του χρονογράφου, ανεξάρτητα από την κορώνα – μια σημαντική πρόοδος για τον έλεγχο του χρήστη. 1934: Ο  εγγονός  του  Léon,  ο  Willy  Breitling,  κατοχύρωσε  με  δίπλωμα ευρεσιτεχνίας  ένα  ρολόι  με  δεύτερο  ανεξάρτητο  μπουτόν  στη  θέση  4, καθιερώνοντας τη μορφή του σύγχρονου χρονογράφου που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα συνολικά στην ωρολογοποιία. 1969: Η  Breitling  συμμετείχε  στην  ανάπτυξη  του  πρώτου  αυτόματου μηχανισμού χρονογράφου που βγήκε στην αγορά – μια καινοτομία που έλυσε την πρόκληση της ωρολογοποιίας της εποχής της: πώς να συνδυαστεί ένας χρονογράφος με έναν αυτόματο μηχανισμό. 2009: Η Breitling κυκλοφόρησε τον πρώτο μηχανισμό που ανέπτυξε η ίδια η εταιρεία, την  κατασκευή μηχανισμού Breitling 01, η οποία αναγνωρίζεται ευρέως ως το χρυσό πρότυπο χρονογράφου. Τα τρία ρολόγια περιορισμένης έκδοσης «One of 140» της Breitling προσθέτουν μια νέα πρωτιά σε αυτή την κληρονομιά: τον μηχανισμό B19, πλήρως σχεδιασμένο και συναρμολογημένο στην Breitling Chronometrie.

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ B19: ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Η Breitling είναι μία από τις ελάχιστες ανεξάρτητες εταιρείες ρολογιών που παράγουν  δικούς  τους  μηχανισμούς  ρολογιών.  Ξεκίνησε  το  2009  με  την κατασκευή του μηχανισμού Breitling 01 και συνεχίστηκε με μια σειρά  μηχανισμών χρονογράφων: τον μηχανισμό B02 με λειτουργία 24 ωρών, τον μηχανισμό B03 με δείκτη δευτερολέπτων και τον μηχανισμό B04 με λειτουργία ώρας Γκρίνουιτς. Ακολούθησαν πολλές άλλες καινοτομίες. Ο νέος μηχανισμός B19 είναι ο πρώτος αποκλειστικός μηχανισμός διηνεκούς ημερολογίου της μάρκας και φυσικά είναι επίσης χρονογράφος – η αρχική εξειδίκευση της Breitling. Διαθέτει πλήρες ημερολόγιο και σεληνιακή φάση, διορθώνοντας αυτόματα τους μήνες των 28, 30, 31 ημερών και τα δίσεκτα έτη, ώστε να μπορεί να λειτουργεί για σχεδόν έναν αιώνα χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ρύθμιση. Επιπλέον, διαθέτει ένα αξιοσημείωτο απόθεμα ισχύος περίπου 96 ωρών.

Ο ολόχρυσος ρότορας του μηχανισμού είναι διακοσμημένος με τη χάραξη του ιστορικού εργοστασίου Montbrillant της Breitling στην οδό rue de Montbrillant 3 στο La Chaux-de-Fonds της Ελβετίας. Το Montbrillant ήταν κάτι περισσότερο από ένα εργοστάσιο: Η δυτική του πτέρυγα ήταν ένα σπίτι σε στιλ βίλας που φιλοξένησε τρεις γενιές της οικογένειας Breitling. Το κτίριο Montbrillant, το οποίο χρησίμευσε ως εργοστάσιο κατασκευής της Breitling για περισσότερα από 80 χρόνια, είχε σημαντική θέση στις διαφημίσεις της εταιρείας. Το όνομά του εμφανιζόταν ακόμη και στις δεκαετίες του 1930 και του ’40 σε καντράν ρολογιών.

ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ: ΕΚΔΟΣΕΊΣ ΤΗΣ BREITLING ΓΙΑ ΤΗΝ 140Η ΕΠΕΤΕΙΟ

Premier B19 Datora 42 140ής επετείου: Το Premier έκανε το ντεμπούτο του το 1943 ως το ρολόι που έβγαλε τον χρονογράφο από το πιλοτήριο στην κοινωνία. Ήταν ο χρονογράφος των τζέντλεμαν, ένα σύμβολο καλού γούστου που έτυχε να είναι και ένα εξαιρετικά λειτουργικό εργαλείο. Η επετειακή έκδοση από μασίφ κόκκινο χρυσό 18 καρατίων διατηρεί τους χαρακτηριστικούς αραβικούς αριθμούς του Premier, την αντίθετη κλίμακα λεπτών και τα χαρακτηριστικά τετράγωνα κουμπιά. Το λουράκι είναι από μαύρο δέρμα αλιγάτορα με κομψό χρωματικό συνδυασμό και αναδιπλούμενη μπούκλα από χρυσό 18 καρατίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments