Νέα

Deal Shell και Τουρκίας για προμήθεια LNG

Deal Shell και Τουρκίας για προμήθεια LNG

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Η Τουρκία θέλει να γίνει κόμβος για το υγροποιημένο φυσικό αέριο

Η Τουρκία και η Shell υπέγραψαν 10ετή συμφωνία προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου με δυνατότητα ανακατεύθυνσης των φορτίων προς την Ευρώπη, σε ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια της Άγκυρας να γίνει περιφερειακός κόμβος για το LNG. Η Shell θα πουλήσει στην κρατική Botas της Τουρκίας περίπου 4 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως από το 2027, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ κατά την τελετή υπογραφής στην Άγκυρα.

Αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 8% της συνολικής ζήτησης φυσικού αερίου της χώρας το 2023, σύμφωνα με στοιχεία της εθνικής ρυθμιστικής αρχής ενέργειας.

Ενεργός διεθνής ρόλος Η σύμβαση περιλαμβάνει επιλογή για την παράδοση του φυσικού αερίου σε ευρωπαϊκούς τερματικούς σταθμούς εκτός Τουρκίας, δήλωσε ο Μπαϊρακτάρ, προσθέτοντας ότι θα δώσει στην Botas «κρίσιμες δυνατότητες» στη ναυτιλία υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Η ανακοίνωση παραπέμπει σε σχέδια για έναν πιο ενεργό διεθνή εμπορικό ρόλο της εθνικής ενεργειακής εταιρείας, η οποία παραδοσιακά εισήγαγε φορτία προς εγχώρια κατανάλωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments