Οδηγός

ΑΣΕΠ: “Εσκασε” νέο μπαράζ 1.194 προσλήψεων [Φορείς, Ειδικότητες]

ΑΣΕΠ: “Εσκασε” νέο μπαράζ 1.194 προσλήψεων [Φορείς, Ειδικότητες]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//ΑΣΕΠ: "Εσκασε" νέο μπαράζ 1.194 μόνιμων προσλήψεων [Φορεις, Ειδικότητες]

Τρέχουν 6+1 προκηρύξεις ΑΣΕΠ 

Τρέχουν 6+1 προκηρύξεις ΑΣΕΠ για προσλήψεις στο δημόσιο. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η προκήρυξη που αφορά θέσεις συνοριοφυλάκων στην ΕΛ.ΑΣ με απολυτήριο λυκείου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και υποβολή δικαιολογητικών για μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία της χώρας.

Οι προκηρύξεις

573 θέσεις εργασίας σε δήμους

Την πρόσληψη 498 ατόμων ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών, χρονικής διάρκειας 9.8 και 11 μηνών και την σύναψη 75 συμβάσεων διάρκειας 1 έτους σε δήμους της χώρας.

Οι ειδικότητες που ζητούνται αφορούν ηθοποιούς, σκηνοθέτες, μουσικούς, καθηγητές μουσικής, χορού, αγιογραφίας, ξυλογλυπτικής, ζωγραφικής, θεάτρου,, σκακιού, φωτογραφίας, κεραμικής, κοσμήματος, μπαλέτου κ.α.

Οι προσλήψεις θα αφορούν τους δήμους: Σοφάδων, Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Νεάπολης – Συκεών, Ζακύνθου, Ρόδου, Άνδρου, Χαλκηδόνος, Ξάνθης, Παλαιού Φαλήρου, Νίκαιας, Αγίου Αναργύρου, Καλλιθέας, Κηφισιάς, Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Διονύσου.

Αιτήσεις τώρα για 138 μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην προκήρυξη 5Κ/2024 του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 138 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων λήγει στις 16 Σεπτεμβρίου 2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.

Οι θέσεις αφορούν στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, στην Εθνική Επιτροπή Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.), στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιώς, στην Επιθεώρηση Εργασίας (πρώην ΣΕΠΕ, Ανεξάρτητη Αρχή), στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και στο Επιμελητήριο Λέσβου, σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr), ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Β΄).

Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία, αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους, θα υποβληθούν ηλεκτρονικά, πριν την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων, μετά από σχετική Ανακοίνωση του ΑΣΕΠ (ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄ της προκήρυξης).

Προκήρυξη για 88 προσλήψεις στο μετρό

Πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 88 συνολικά θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) στην εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.).

Οι θέσεις εργασίας αφορού τις εξής ειδικότητες • Για την κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), έξι (6) θέσεις ειδικοτήτων: ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΙΔ. ΠΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (3 θέσεις), ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΙΔ. ΠΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (1 θέση), ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΙΔ. ΠΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (1 θέση), ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΙΔ. ΠΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (1 θέση).

• Για την κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), ογδόντα δύο (82) θέσεις κλάδωνειδικοτήτων: ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΙΔ. ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ (33 θέσεις), ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΙΔ. ΔΕ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΩΝ – ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ (10 θέσεις), ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΙΔ. ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟΜΗΧΑΝΩΝ (2 θέσεις), ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΙΔ. ΔΕ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΩΝ (1 θέση), ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΙΔ. ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝΟΞΥΓΟΝΟΚΟΛΛΗΤΩΝ (2 θέσεις), ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΙΔ. ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ (7 θέσεις), ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΙΔ. ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ (3 θέσεις), ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΙΔ. ΔΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ (1 θέση), ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΙΔ. ΔΕ ΨΥΚΤΙΚΩΝ (1 θέση) και ΔΕ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ ΕΙΔ. ΔΕ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ (22 θέσεις).

Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων αυτών καλούνται, εφόσον κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα, να υποβάλουν ηλεκτρονικά «ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ» καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας προκήρυξης.

Αιτήσεις και δικαιολογητικά

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα γενικά, τυπικά και πρόσθετα προσόντα των προκηρυσσόμενων θέσεων, όπως αυτά αναγράφονται στα ΚΕΦΑΛΑΙΑ Α΄και Β΄ της παρούσας, πρέπει:

Να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής (ηλεκτρονική) στην ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέσω της ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. που βρίσκεται στη διεύθυνση: https://proslipseis.stasy.gr.

Η ηλεκτρονική αίτηση συμπληρώνεται σύμφωνα με τις ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ – ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ (ΠΕ/ΔΕ) ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ που αναφέρονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Δ΄ της παρούσας.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα προσλήψεων είτε μέσω της ιστοσελίδας της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (www.stasy.gr) και επιλέγοντας το σύνδεσμο: Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Προσλήψεων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. είτε απευθείας στη διεύθυνση: https://proslipseis.stasy.gr.

150 προσλήψεις με απολυτήριο λυκείου στην ΕΛ.ΑΣ.

Προκήρυξη για προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία.

Προκήρυξη για την πρόσληψη ιδιωτών (ανδρών – γυναικών) στην Ελληνική Αστυνομία ως Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου, με σκοπό την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων.

Ο αριθμός των υποψηφίων που θα προσληφθούν ως Συνοριακοί Φύλακες Ορισμένου Χρόνου στις Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.) Ροδόπης και Καβάλας για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων καθορίζεται σε εκατό πενήντα (150). 2. Ο αριθμός των Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου που θα προσληφθούν ανά Περιφερειακή Ενότητα καθορίζεται ως εξής:

-Π.Ε. Ροδόπης: Εκατό (100) θέσεις.

-Π.Ε. Καβάλας: Πενήντα (50) θέσεις.

Από τις προκηρυσσόμενες θέσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης και Καβάλας, ποσοστό 5% αυτών, επιφυλάσσεται αποκλειστικά για την ειδική κατηγορία των υποψηφίων Ελλήνων/ίδων πολιτών, που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Κατά τον καθορισμό του ποσοστού αυτού, δεν λαμβάνονται υπόψη τα κλασματικά υπόλοιπα.

Οι υποψήφιοι/ες που εντάσσονται στην ως άνω ειδική κατηγορία διεκδικούν αρχικά το διορισμό τους με τη Γενική Σειρά και σε περίπτωση μη επιτυχίας τους, κρίνονται βάσει της ειδικής κατηγορίας.

Οι υποψήφιοι/ες που υπάγονται στην ειδική κατηγορία, διεκδικούν αρχικά το διορισμό τους από τις θέσεις της Γενικής Σειράς, διαγωνιζόμενοι/ες με όλους/ες τους/ις υποψηφίους/ες και σε περίπτωση μη επιτυχίας, διεκδικούν το διορισμό τους από τις θέσεις που επιφυλάσσονται αποκλειστικά για την ειδική κατηγορία, στην οποία εντάσσονται, διαγωνιζόμενοι/ες μόνο με τους/ις υποψηφίους/ες της αυτής ειδικής κατηγορίας. Ο αριθμός των θέσεων που δεν θα καλυφθεί από υποψήφιους/ες της ως άνω ειδικής κατηγορίας θα καλυφθεί από επιλαχόντες/ούσες της γενικής σειράς.

Ο συνολικός αριθμός θέσεων που μεταφέρεται από την ειδική κατηγορία επιμερίζεται στις επιμέρους κατηγορίες (Α΄- 80% και Β΄- 20%) της γενικής σειράς.

Από τον αριθμό των προκηρυσσομένων θέσεων κατά τα ανωτέρω, ποσοστό 80% [Κατηγορία Α΄], ήτοι εκατό είκοσι (120) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου, (Εκκλησιαστικών, Μουσικών, Γενικών, Ενιαίων κ.λπ.), περιλαμβανομένων και των απολυτηρίων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής, με εξαίρεση εκείνους του Α΄ Κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε. Α΄ Κύκλου), των Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών (Τ.Ε.Σ.), των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) και των Σχολών Ο.Α.Ε.Δ.

Το υπόλοιπο ποσοστό 20% [Κατηγορία Β΄], ήτοι τριάντα (30) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες, που κατέχουν α) πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β’ κύκλου ή β) απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου κατά τα ανωτέρω και επιπλέον κατέχουν πτυχίο ΕΠΑ.Λ. ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής. Στην κατηγορία αυτή, ως βάση υπολογισμού της βαθμολογίας (μοριοδότησης) του/της υποψήφιου/ας λαμβάνεται ο βαθμός του πτυχίου.

Αιτήσεις και δικαιολογητικά

Όσοι/ες έχουν τα προσόντα και επιθυμούν να προσληφθούν ως Συνοριακοί Φύλακες Ορισμένου Χρόνου, οφείλουν από τη Δευτέρα 26-08-2024 δημοσίευση της παρούσας προκήρυξης μέχρι την ώρα 15.00 της 15-09-2024, να προσέλθουν στο Αστυνομικό Τμήμα ή Σταθμό του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους, φέροντας μαζί τους το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας και να υποβάλουν τα εξής δικαιολογητικά:

Βεβαίωση κατοικίας, εκδοθείσα από Δήμο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τους υποψήφιους που θα ενταχθούν στον κύριο πίνακα, ότι κατοικούν την τελευταία διετία πριν την προκήρυξη του διαγωνισμού ή κατοικούσαν από τη γέννησή τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους σε αυτόν.

Σε περίπτωση που ο τόπος κατοικίας υποψήφιου/ας βρίσκεται σε Κοινότητα που δεν εντάσσεται σε Δήμο, η ως άνω βεβαίωση μπορεί να εκδίδεται από αυτή (Κοινότητα).

Αντίστοιχα, οι υποψήφιοι/ες που θα ενταχθούν στον επικουρικό πίνακα υποψηφίων, βεβαίωση κατοικίας, εκδοθείσα από Δήμο οποιασδήποτε Περιφέρειας της Χώρας, πλην της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ότι κατοικούν την τελευταία διετία πριν την προκήρυξη του διαγωνισμού ή κατοικούσαν από τη γέννησή τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους σε αυτόν.

Σε περίπτωση που ο τόπος κατοικίας υποψήφιου/ας βρίσκεται σε Κοινότητα που δεν εντάσσεται σε Δήμο, η ως άνω βεβαίωση μπορεί να εκδίδεται από αυτή (Κοινότητα).

Η προκήρυξη

30 προσλήψεις στον Δήμο Αθηναίων

Πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά 30 ατόμων για την κάλυψη αναγκών του Δήμου Αθηναίων, που εδρεύει στην Αθήνα της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

15 κτηνίατροι στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δεκαπέντε (15) ατόμων και συγκεκριμένα α) δέκα (10) ατόμων για την υλοποίηση, από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Τμήματα Κτηνιατρικής) των Περιφερειακών Ενοτήτων Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, του Προγράμματος που αφορά την επιτήρηση των τεσσάρων εξωτικών νοσημάτων (Οζώδη Δερματίτιδα Βοοειδών, Ευλογιά του Προβάτου, Αφθώδη Πυρετό και Πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών) και β) πέντε (5) ατόμων για την υλοποίηση, από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Τμήματα Κτηνιατρικής) των Περιφερειακών Ενοτήτων Δράμας, Έβρου και Ροδόπης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του Προγράμματος επιζωτιολογικής επιτήρησης, πρόληψης και ελέγχου της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων.

Μόνιμες προσλήψεις σε νοσοκομεία

Τρέχει η υποβολή δικαιολογητικών για 200 μόνιμες προσλήψεις σε νοσοκομεία της χώρας.

Προκειμένου να καταρτιστούν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης και διοριστέων της Προκήρυξης 2Κ/2024 του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων, 200 θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας τριών (3) ετών, Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου (Ν.Π.Ι.Δ.), σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021, το ΑΣΕΠ καλεί τους υποψηφίους που περιλαμβάνονται στον πίνακα της παρούσας Ανακοίνωσης, οι οποίοι, ανά κλάδο/ειδικότητα, προηγούνται στους πίνακες κατάταξης με βάση τη συνολική τους βαθμολογία, σύμφωνα με τα δηλωθέντα στην ηλεκτρονική τους αίτηση στοιχεία, να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Β΄).

Η προθεσμία της ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών (Β΄ Στάδιο) αρχίζει στις 29 Αυγούστου 2024 ημέρα Πέμπτη ώρα 8:00 και λήγει στις 11 Σεπτεμβρίου 2024 ημέρα Τετάρτη ώρα 14:00.

Τονίζεται ότι, οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στον πίνακα της παρούσας Ανακοίνωσης και οι οποίοι δεν θα αποστείλουν στο ΑΣΕΠ ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας, θα αποκλειστούν από την περαιτέρω διαδικασία.

Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με σχετική σύσταση του υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων, οι υποψήφιοι εμφανίζονται μόνο με τον αριθμό μητρώου υποψηφίου, ο οποίος αναγράφεται και στην ηλεκτρονική τους αίτηση.

Για την ομαλή λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών συμμετοχής, συνιστάται στους υποψήφιους να μην αναμένουν την τελευταία ημέρα για να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά καθώς τυχόν υπερφόρτωση του διαδικτύου ή σφάλμα στη σύνδεση με αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκολία ή αδυναμία υποβολής αυτών.

Το ΑΣΕΠ δε φέρει ευθύνη για τυχόν αδυναμία υποβολής που οφείλεται στους προαναφερόμενους παράγοντες. Επιπλέον, προς διευκόλυνση των υποψηφίων, παρουσιάζεται σε Γράφημα ο αριθμός των επισκέψεων ανά ώρα της ημέρας στον Κόμβο του ΑΣΕΠ (ενδεικτικά παρατίθεται η κίνηση για τον μήνα Ιούλιο 2024 και 2023).

Για τεχνικές διευκρινίσεις και μόνο σχετικά με τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δεδομένων & Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του ΑΣΕΠ ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.asep.gr/helpdesk > Δημιουργία Ερωτήματος > Τεχνικές ερωτήσεις ή τηλεφωνικά (2131319100 – Επιλογή 4) τις εργάσιμες ημέρες κατά τις ώρες 08:00 μέχρι 20:00 και τις αργίες κατά τις ώρες 10:00 μέχρι 16:00.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments