Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Η αναμονή στα χειρουργεία έχει αρχίσει να μειώνεται

Άδωνις Γεωργιάδης: Η αναμονή στα χειρουργεία έχει αρχίσει να μειώνεται

Πηγή Φωτογραφίας: (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης: Η αναμονή στα χειρουργεία έχει αρχίσει να μειώνεται

Πουθενά στον πλανήτη δεν εφημερεύουν τα Περιφερειακά Ιατρεία

«Για πρώτη φορά οι αναμονές στη λίστα των χειρουργείων παρουσιάζουν πτωτική τάση», τόνισε, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναλυτικότερα, με αφορμή ερώτηση που του έγινε σχετικά με τα χειρουργεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως «αύριο, η Ε.Ε. θα μας πει την τελική έγκριση για τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία.  Οι αναμονές στις λίστες χειρουργείων έχουν πέσει στις 100.000 Η σχετική λίστα μειώθηκε κατά 5.000. Από εκεί που ανέβαινε η λίστα, τώρα η λίστα μειώνεται. Και θέλω να πω στο σημείο αυτό πως, έως τώρα, έγιναν 5.000 απογευματινά χειρουργεία.  Όποιος θέλει να κάνει απογευματινό χειρουργείο, μπορεί να το κάνει. Τα 100.000 χειρουργεία δεν μπορούν ποτέ να φτάσουν στο μηδέν. Όποιος το λέει αυτό, λέει ψέματα. Αυτό όμως που ήδη καταφέραμε είναι η τάση στη λίστα για την αναμονή των χειρουργείων να μειώνεται, αντί να αυξάνεται. Κινούμαστε στα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου».

«Το ΕΣΥ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη πάει πολύ καλύτερα από ό,τι στο παρελθόν», συμπλήρωσε ο υπουργός. «Κάθε μέρα, κάνουμε κάτι νέο. Και οι λαϊκιστές και η συμμορία της μιζέριας κάτι το αρνητικό έχουν να πει, γιατί στα μέσα πουλάνε η μιζέρια και η γκρίνια. Ο κανόνας στο ΕΣΥ είναι η εξυπηρέτηση. Όμως, αν πάει κάτι στραβά, θα γίνει πρώτο θέμα.

Και επίσης, δεν είπα ποτέ ότι τα νοσοκομεία είναι κλειστά τις Κυριακές. Αυτό που συνέβη στην Ανάβρα ήταν να είναι κλειστό το Περιφερειακό Ιατρείο. Τα Π.Ι. δεν λειτουργούν με εφημερίες στα Σαββατοκύριακα, από την ίδρυση του ΕΣΥ είναι κλειστά τις Κυριακές. Η πρωτοβάθμια υγεία, η πρωτοβάθμια βαθμίδα υγείας, εδράζει τις εφημερίες στα Κέντρα Υγείας. Τα Κ.Υ. εφημερεύουν. Δεν είπα ότι δεν έχουμε πρωτοβάθμια βαθμίδα υγείας. Είπα ότι δεν έχουμε Π. Ι. τα Σαββατοκύριακα. Τα Π.Ι. φτιάχτηκαν για φάρμακα, συνταγές και για να παίρνουν την πίεση των πολιτών. Η δομή που ονομάζεται Π.Ι. δεν εφημερεύει πουθενά στον πλανήτη».

Μιλώντας, τέλος, για τις πρόσφατες αυξήσεις σε φάρμακα, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως «είχε έρθει η ώρα να γίνει αυτή η αύξηση, γιατί επί 15 χρόνια γίνονταν μειώσεις. Ξέρετε κανένα αγαθό, η τιμή του οποίου να μειώνεται μόνο; Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για μένα και την κυβέρνηση. Όμως στην πολιτική δεν μπαίνουμε μόνο για τις ψήφους, μπαίνουμε στην πολιτική για να κάνουμε το σωστό. Για παράδειγμα, το λίθιο είχε τιμή, η οποία είχε πέσει πολύ χαμηλά και έτσι, οι εταιρείες δεν είχαν περιθώρια κέρδους. Και εμείς πήγαμε την τιμή στο επίπεδο που βρίσκεται στην Ευρώπη και τώρα οι ασθενείς εξυπηρετούνται ομαλά», συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments