Πολιτική

Άδωνις: Μείον 23.000 χειρουργεία από τον Μάρτιο έως σήμερα – Το ΕΣΥ διαρκώς βελτιώνεται [vid]

Άδωνις: Μείον 23.000 χειρουργεία από τον Μάρτιο έως σήμερα – Το ΕΣΥ διαρκώς βελτιώνεται [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις: Μείον 23.000 χειρουργεία από τον Μάρτιο έως σήμερα – Το ΕΣΥ διαρκώς βελτιώνεται [vid]

Προσωπικό στοίχημα, η μείωση το χρόνου αναμονής στα νοσοκομεία

Στη θεαματική μείωση του αριθμού των χειρουργείων κατά τους τελευταίους μήνες αναφέρθηκε προ ολίγου ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υπεραμύνθηκε της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Μιλώντας για το χρόνο αναμονής στις εφημερίες στα νοσοκομεία της Αττικής, ο υπουργός Υγείας ήταν σαφής, λέγοντας πως «υπάρχει πράγματι αναμονή στην Αττική, η οποία μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 8 ώρες. Από την πλευρά μας, μελετάμε διάφορα σενάρια και επεξεργαζόμαστε διάφορες λύσεις. Ένα από τα σενάρια αυτά είναι και το σενάριο των καθημερινών εφημεριών. Το υπάρχον προσωπικό δεν μπορεί, όμως, να ανταποκριθεί, δεν φαίνεται ικανό να αντέξει ένα ακόμη βάρος. Παράλληλα, κάνουμε προκηρύξεις θέσεων, αλλά οι θέσεις βγαίνουν άγονες. Στην Ελλάδα έχουμε επιλέξει να έχουμε 4,5 παραπάνω στις συντάξεις και για αυτό δεν είμαστε στον κοινοτικό μέσο όρο για τις δαπάνες στην υγεία, μέσος όρος που φτάνει το 7%. Μελετάμε όλα τα σενάρια. Για μένα είναι στοίχημα η μείωση του χρόνου αναμονής στα νοσοκομεία του ΕΣΥ στην Αττική. Αυτό που έχω να πω με βεβαιότητα είναι ότι μέσα στον Σεπτέμβριο θα καταλήξουμε στα σενάρια για τη μείωση του χρόνου αναμονής».

Σχετικά με τις αναμονές στις λίστες χειρουργείων, επισημάνθηκε ότι «οι αναμονές στις λίστες χειρουργείων έχουν μειωθεί. Είναι ψευδές ότι τα χειρουργεία έχουν αυξηθεί. Από 107.000 είμαστε στα 84.000 και αυτό σημειώθηκε από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο. Μιλάμε για μείον 23.000 χειρουργεία από τον Μάρτιο έως σήμερα».

Σε άλλα σημεία της παρέμβασής του, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «θα ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις των επικουρικών» και ότι «προφανώς, υπάρχουν προβλήματα  στο ΕΣΥ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ΕΣΥ καταρρέει, όπως γράφουν και λέγουν ορισμένοι. Το ΕΣΥ πηγαίνει καλύτερα, το ΕΣΥ βελτιώνεται».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments